stern :Χρειαζόμαστε χρόνο,όχι χρήματα.Θέλω μια win-win λύση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα δεν θέλει νέα δάνεια έκτακτης ανάγκης. Αυτό είπε σε μια αποκλειστική συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη stern, πριν  τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
Χρήματα; Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να πραγματοποιήσει τα μεταρρυθμιστικά σχέδιά της. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
στη stern πριν από τις διαπραγματεύσεις του Eurogroup τη Δευτέρα.

"Χρειαζόμαστε χρόνο, όχι χρήματα"

«Δεν θέλουμε τα νέα δάνεια έκτακτης ανάγκης."Αυτό δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στη stern. Βρίσκεται στη μέση των διαπραγματεύσεων σχετικά με το μέλλον της χώρας του. Τη Δευτέρα στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο στόχος είναι το πώς θα προχωρήσει η χώρα της κρίσης της ΕΕ. 

Ο Τσίπρας, ο 40χρονος επικεφαλής του "Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς" (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ανοικτός στο διάλογο και αισιόδοξος. "Ψάχνω για μια λύση στην οποία όλοι θα κερδίσουν. Θέλω μια win-win λύση. Θέλω να σώσουμε την Ελλάδα από την τραγωδία και τη διατήρηση της Ευρώπης πριν από τη διάσπαση."

Το τέλος του Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα βοήθειας

Την νύχτα του Σαββάτου, συνεδρίασε το υπουργικό του συμβούλιο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη συνέχεια, ο ίδιος διαβεβαίωσε: "Αντί να δαπανούμε χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τα μεταρρυθμιστικά σχέδιά μας Σας υπόσχομαι .. Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε έξι μήνες"

Στο τέλος του Φεβρουαρίου λήγει το τρέχον πρόγραμμα. Αν δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους δημόσιους πιστωτές της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει οικονομική κατάρρευση.

Το κοινωνικό σύστημα, μόλις που αντιμετωπίζει τα θύματα της κρίσης. 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ασφάλιση υγείας. Σε ένα πρόγραμμα που θα κοστίσει 12 δις €, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των οικονομικών εμπειρογνωμόνων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας θα ανακουφίσει άμεσα τις χειρότερες συνέπειες της κρίσης. Ωστόσο, για τη χρηματοδότηση του χρειάζεται το συμβιβασμό των άλλων χωρών της ευρωζώνης. Πάνω απ 'όλα, τη Γερμανία.

"Γνώρισα τη Μέρκελ ως ευγενική κυρία "

Σύντομη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ πριν από τέσσερις ημέρες Τσίπρας περιγράφει ως εξής: "Γνώρισα τη Μέρκελ ως ευγενική κυρία αυτή δεν είναι τόσο αυστηρή όσο θα περίμενε κανείς από τις δημοσιεύσεις στον Τύπο γι 'αυτήν. Πάνω απ 'όλα, εκτίμησα ότι η καγκελάριος Μέρκελ ως μια ρεαλιστική πολιτικό που δεν ενδιαφερόταν να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης".

"θα έχουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις, τη Δευτέρα. Ωστόσο, είμαι γεμάτος αισιοδοξία",είπε ο Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα. "Αντλώ τη δύναμή μου από την υποστήριξη του λαού μου."

0 σχόλια: