Το Facebook το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις των drones τροφοδοτούμενων με ηλιακή ενέργεια για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το Facebook το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις των drones τροφοδοτούμενων με ηλιακή ενέργεια για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Το Φιλόδοξο σχέδιο του Facebook για να φέρει το ιντερνέτ σε ολόκληρο τον κόσμο, θα κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του με ένα στόλο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων των "drones". Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας μηχανικής, Jay Parikh, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι το Facebook σχεδιάζει "μια πραγματική δοκιμαστική πτήση", αυτό το καλοκαίρι των drones τροφοδοτουμένων με ηλιακή ενέργεια για τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Μια μικρότερη έκδοση του drone, το ένα δέκατο του μεγέθους του προγραμματισμένου προϊόντος, δοκιμάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η προγραμματισμένη δοκιμαστική πτήση θα είναι η πρώτη φορά που θα βγει στους ουρανούς σε πλήρη μέγεθος drone για το διαδίκτυο και ονομάζεται Aquila. Το Facebook λέει ότι το όχημα θα έχει το άνοιγμα των φτερών ενός εμπορικού επιβατικού αεροσκάφους και το μήκος των "έξι ή επτά [Toyota] Priuses," αλλά θα ζυγίζει μόνο όσο τέσσερα ελαστικά του αυτοκινήτου. Η ελαφριά κατασκευή θα πρέπει να βοηθήσει το σκάφος να πετάει μένοντας για εβδομάδες, μήνες ή χρόνια, χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια για να διατηρηθεί ψηλά. Η Google, επίσης, στη διαδικασία ανάπτυξης του δικού της έργου στο διαδίκτυο διάδοσης του, χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση. Το Project Loon της εταιρείας χρησιμοποιεί ένα σμήνος από μπαλόνια για τη διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε ασύνδετα τμήματα του κόσμου.

Ο Parikh είπε ότι η ηλιακή η τεχνολογία της μπαταρίας που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει το drone μόλις έχει αναπτυχθεί, είπε στη Wall Street Journal ότι ήταν διαθέσιμη πριν από ένα χρόνο, όταν το έργο είχε ανακοινωθεί "το υλικό δεν ήταν αρκετά καλό για αυτό και προσπαθήσαμε να το βελτιώσουμε." Το Facebook θα εξασφαλίσει συμφωνίες με φορείς στο διαδίκτυο για να συνδέσει τους 1,1 έως 2.800.000.000 ανθρώπους που είναι χωρίς διαδίκτυο σήμερα. Όταν ρωτήθηκε αν το Facebook θα αναπτύξει τη δική της υπηρεσία για να ανταγωνιστεί με τους παγκόσμιους πάροχους ασύρματης επικοινωνίας, ο Parikh είπε ότι αυτό θα γίνει σύμφωνα με την «βασική αποστολή της εταιρείας." Νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο, αν επρόκειτο να τα κάνουμε όλα μόνοι μας ", δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal. "Θα πάρει πολλά χρήματα και δεν νομίζω ότι είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα."

Ιδιωτικές εταιρείες όπως το Facebook είναι στην κόψη του ξυραφιού για την έρευνας των drones, αλλά οι κανονισμοί δεν συμβαδίζουν με την ταχύτητα της ανάπτυξης. Στελέχη του Facebook έχουν προειδοποιήσει ότι το έργο είναι απίθανο να ολοκληρωθεί σύντομα, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση χρειάζεται για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των drones ενώ επίσης κλειδώνοντας τις σχέσεις με τους φορείς. Άλλες εταιρείες, επίσης, έχουν επηρεαστεί από τον αργό ρυθμό της ρύθμισης των drone από φορείς της αεροπορίας, όπως η FAA.

0 σχόλια: