Moscovici: Ένα Grexit θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος του ευρώ.

Ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε Pierre Moscovici και ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Ξαφνικά, μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ είναι μια επιλογή. Φαίνεται να είναι μόνο αν το εγκαταλείψουν οικειοθελώς ή λόγω ατυχήματος. Τώρα ο Επίτροπος Νομισματικών Θεμάτων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δίνει μια δραματική εικόνα.

Ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici προειδοποιεί για τις συνέπειες της απόσυρσης της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. "Στην Ευρώπη βασικά όλοι συμφωνούν ότι «ένα Grexit θα ήταν μια καταστροφή για την ελληνική οικονομία, αλλά και για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ", είπε στο «Spiegel», σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση. "Εάν μια χώρα εξέρχεται από αυτό Ένωση, οι αγορές θα ζητήσουν αμέσως το ερώτημα ποια χώρα είναι η επόμενη, και αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους."

Ο Moscovici περιέγραψε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις του χρέους με την Ελλάδα από εκείνη ενός «έντιμου διαμεσολαβητή». Το ερώτημα αν από τη θέση αυτή θα μπορούσε η Ελλάδα πιθανώς να ασκεί εκβιασμό σε βάρος των εταίρων, το αρνήθηκε Moscovici.

Ο Moscovici τους παρέπεμψε στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στην Αθήνα, ότι θα υποβληθούν στην εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ώστε να προβούν σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και να μειώσουν το χρέος σταδιακά. "Ακούσατε σε αυτό να εμπεριέχεται ένας εκβιασμός;", ρώτησε.

0 σχόλια: