Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Μπέζος επέτυχε στη πρώτη δοκιμή εκτόξευσης, στο όνειρο του για την κατάκτηση του διαστήματος.

η επιτηχημένη εκτόξευση του διαστημοπλοίου του Μπέζο,ς του επικεφαλή της Amazon
Ο Τζεφ Μπέζος ήταν γοητευμένος από την παιδική ηλικία για το διάστημα. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, επένδυσε στο δικό του σχέδιο για το διάστημα. Μια εκπληκτικά πρώτη δοκιμαστική πτήση λειτούργησε ομαλά.

Ο ιδρυτής της Amazon ς Τζεφ Μπέζος έχει καταγράψει μια σημαντική επιτυχία στη φιλοδοξία του για το διάστημα. Το διαστημόπλοιο του "New Shepard" ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική πτήση. Σε ένα ύψος των 93 χιλιομέτρων, διαχωρίστηκε η μη επανδρωμένη κάψουλα και έπεσε με αλεξίπτωτο ασφαλώς στο έδαφος, όπως Μπέζος ανέφερε στην ιστοσελίδα του Projekt του.
η προσεδάφιση της κάψουλας με τα αλεξίπτωτα
"Αν οι αστροναύτες ήταν στο σκάφος, θα είχαν ένα πολύ ωραίο ταξίδι στο διάστημα και θα επέστρεφαν ομαλά", έγραψε ο Μπέζος. Ωστόσο, αυτό δεν λειτούργησε όπως είχε προγραμματιστεί να γίνει με την επαναχρησιμοποιήσιμη μονάδα. Ο λόγος ήταν η πτώση πίεσης στο υδραυλικό σύστημα. "Αυτή τη στιγμή σχεδιάζω ένα πιο μεγαλύτερο διαστημόπλοιο", εξήγησε Μπέζος.

Ο ιδρυτής από τα μεγαλύτερα online καταστήματα πώλησης στον κόσμο είναι ένα από τους πολλούς δισεκατομμυριούχους που έχουν εμπλακεί σε έναν αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος. Αυτό περιλαμβάνει το Βρετανό Ρίτσαρντ Μπράνσον και τον ιδρυτή του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla τον Elon Musk.

Το Projekt «Blue Origin" χρηματοδοτείται προσωπικά από το Μπέζο και όχι από την Amazon.

Δείτε το βίντεο της εκτόξευσης μέχρι την προσεδάφιση της κάψουλας με αλεξίπτωτα στη γη:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0EIkzHYYm1w

Σχετικά άρθρα :

0 σχόλια: