Ο κατασκευαστής της κάμερας δράσης GoPro θέλει να προσφέρει πανοραμικό βίντεο και εικονική πραγματικότητα.

Στα διάφορα σπορ δράσης και ιδίως στα extreme sports φορούν στα κράνη GoPro κάμερες
Ο κατασκευαστής της κάμερας δράσης GoPro θέλει να προσφέρει πανοραμικό βίντεο και εικονική πραγματικότητα. Η GoPro αναλαμβάνει την γαλλική εταιρεία Kolor, που είναι ειδική σε βίντεο 360 μοιρών. Με το λογισμικό της Kolor θα δοθεί η δυνατότητα να συνδεθούν πολλές κάμερες σε πανοραμικές εικόνες.

Οι κάμερες από την GoPro μπορεί να τοποθετηθούν σε κράνη, ιστιοσανίδες ή ποδήλατα, είναι δημοφιλής από extrem αθλητές. Με τη Χρησιμοποίηση του λογισμικού Kolor θα μπορούσε επίσης να καταγραφεί ρεαλιστική εικόνα για 3-D γυαλιά, όπως το Oculus Rift.

Η GoPro διπλασίασε τα κέρδη της

Ο ιδρυτής της GoPro Νίκολας Woodman είπε ότι ήθελε να δώσει σε όλους την ευκαιρία, για τέτοιου είδους περιεχόμενα, που μπορούσαν μέχρι σήμερα να δημιουργηθούν κυρίως από τους επαγγελματίες. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την GoPro είναι ότι οι χρήστες χρειάζονται ένα σύστημα πολλαπλών καμερών για 360 μοιρών βίντεο.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις και τα κέρδη της GoPro. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 54 τοις εκατό στα 363.1 εκατ. δολάρια. Το κέρδος σχεδόν διπλασιάστηκε στα 16.75 εκ. δολ, ανακοίνωσε η εταιρεία από την Καλιφόρνια μετά το κλείσιμο της αγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη. Ο αποφασιστικός παράγοντας ήταν η ισχυρή ανάπτυξη εκτός των ΗΠΑ.

0 σχόλια: