Το κόστος εργασίας στη Γερμανία είναι σχεδόν το ένα τρίτο υψηλότερο από ό, τι στην υπόλοιπη ΕΕ.

εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους
Το γερμανικό κόστος εργασίας είναι σημαντικά υψηλότερα από ό, τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σχεδόν ένα τρίτο. Πέρυσι, το κόστος εργασίας στο γερμανικό ιδιωτικό τομέα επίσης αυξήθηκε περισσότερο από το μέσο όρο της ΕΕ. Το άθροισμα των ακαθάριστων αποδοχών και του κόστους εργασίας για μία ώρα εργασίας αυξήθηκε κατά 1,6 τοις εκατό στα 31,80 € και στο εξής, ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Wiesbaden. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 1,4 τοις εκατό στα 24,40 €. Παρ'όλα αυτά, η γερμανική βιομηχανία είναι πολύ ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, λόγω της πολύ υψηλής παραγωγικότητάς τους.

Πιο ακριβά από ό, τι στη Γερμανία ήταν το κόστος εργασίας μόνο σε επτά άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Δανία (42 €), στο Βέλγιο και τη Σουηδία βρίσκονται στην κορυφή. Επίσης, στη δεύτερη μεγαλύτερη και σήμερα κολλημένη σε μια αδύναμη φάση οικονομία της Γαλλίας μία ώρα εργασίας κοστίζει στα 36,40 ευρώ. Το φθηνότερο κόστος εργασίας στη Βουλγαρία (3,80 €) και στη Ρουμανία (4,20 ευρώ).

Η γερμανικές εταιρείες, ωστόσο επωφελούνται από το σχετικά χαμηλό επίπεδο του κόστους της μη μισθωτής εργασίας. Εδώ περιλαμβάνονται εισφορές στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, στις επικουρικές όπως παροχές σε περίπτωση ασθένειας. Στο ακαθάριστο μισθό του ενός ευρώ οι δαπάνες αυτές βρίσκονται στη Γερμανία στα 30 σεντς. Η Γερμανία βρισκόταν στην 15η θέση των 28 χωρών της ΕΕ και ακριβώς κάτω από το μέσο όρο αυτής της ομάδας χωρών στα 31 σεντ. Οι υψηλότερες πρόσθετες δαπάνες βρίσκονται στη Γαλλία με 47 σεντ ανά ευρώ ακαθάριστου μισθού.

0 σχόλια: