Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι στα Windows 10 δεν θα υπάρχει το Media Center.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι στα Windows 10 δεν θα υπάρχει το Media Center.
Για τα Windows 10, δεν θα υπάρξει μια ενημερωμένη έκδοση για το Windows Media Center. Οι χρήστες θα πρέπει να καταφύγουν σε ένα
εναλλακτικό λογισμικό για την τηλεόραση και την αναπαραγωγή DVD.

Στη διάσκεψη των προγραμματιστών Build "το 2015 η Microsoft επιβεβαίωσε σε ένα δημοσιογράφο από το ZDNet, ότι δεν θα υπάρξει καμία ενημέρωση για το Windows Media Center. Κατά τη μετάβαση από τα Windows 7 ή 8 στην έκδοση 10, η Media Center θα εξαφανιστεί από το σύστημα και δεν θα μπορεί πλέον να γίνει νέα εγκατάσταση. Επιπλέον, ο Windows Media Player χάνει την ικανότητα να παίζει Video DVD και Blu-ray παιχνίδι.

Ποιος θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Windows 10 ως κέντρο πολυμέσων, πρέπει να μεταβεί σε ένα άλλο λογισμικό όπως π.χ. MediaPortal ή Kodi. Η ίδια η Microsoft προσφέρει παρόμοιο λογισμικό μόνο για το Xbox One. Η κονσόλα παιχνιδιών μπορεί να συμπληρωθεί με ένα δέκτη τηλεόρασης για ζωντανή τηλεόραση και μια εφαρμογή για streaming υπηρεσίες όπως το Netflix ή πρόσβαση σε Xbox Video.

Η ανάπτυξη του λογισμικού έχει ρυθμιστεί το 2009, λίγο μετά την τελευταία ενημερωμένη έκδοση για τα Windows 7. Σύμφωνα με τη Microsoft, λίγοι χρήστες που έχουν το Windows Media Center το χρησιμοποιούν εντατικά.
 
Σχετικά άρθρα :
Ο διάδοχος του Internet Explorer θα ονομάζεται Edge.

0 σχόλια: