Η Apple παρουσίασε το νέο iOS 9,την επόμενη μεγάλη ενημέρωση λογισμικού για το iPhone και iPad.

Apple παρουσίασε το νέο iOS 9, η επόμενη μεγάλη ενημέρωση λογισμικού για το iPhone και iPad
Η Apple επικεντρώθηκε στην αναβάθμισης της πλατφόρμας με το iOS 9, το οποίο σημαίνει ότι έχει κάνει κάποιες ενημερώσεις στην ασφάλεια και στις επιδόσεις. Εδώ είναι μια ματιά σε ότι έρχεται με
το iOS 9.

Siri και αναζήτηση

Η Apple έχει κάνει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στο Siri. Η εταιρεία αναφέρει ότι η ακρίβεια στην ανίχνευση λέξης έχει βελτιωθεί και το Siri φαίνεται να χάνει τώρα λέξεις μόνο στο 5%.

Μια μεγάλη αλλαγή φαίνεται να είναι ότι το Siri γίνεται όλο και πιο έξυπνο και σχετίζει τα συμφραζόμενα, όπως το Google Now. Χάρη σε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Proactive, το Siri προσφέρει τις επαφές που ίσως θα θέλετε να καλέσετε ή κείμενο που βασίζεται σε προσεχείς συνεδριάσεις σας και προτείνει εφαρμογές που ίσως θα θέλετε να κατεβάσετε με βάση αυτά που ήδη έχετε.

Η Apple είναι επίσης το άνοιγμα της API για την αναζήτηση Spotlight για τους προγραμματιστές, το οποίο σημαίνει το περιεχόμενο εντός των εφαρμογών θα είναι σύντομα η δυνατότητα αναζήτησης και τα αρχεία είναι αποθηκευμένα στο κινητό σας.

Ο Craig Federighi της Apple έδειξε σε μια επίδειξη επί σκηνής τον τρόπο αναζήτησης.

Ο Craig Federighi της Apple έδειξε σε μια επίδειξη επί σκηνής τον τρόπο αναζήτησης.

Το Siri μπορεί επίσης ανασύρει τις φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας, ανάλογα με το πότε και πού τις τραβήξατε. Έτσι, για παράδειγμα, όταν ο Federighi είπε, "Δείξε μου τις φωτογραφίες από το Σαν Φρανσίσκο πέρυσι," θα εμφανιστούν όλες οι φωτογραφίες που ελήφθησαν στην πόλη πριν από περίπου ένα έτος.

Επίσης η ασφάλεια είναι ένα μεγάλο μέρος του iOS 9. Η Apple δεν εννοεί για τα δεδομένα σας για τις επαφές και άλλες πληροφορίες που αποθηκεύονται στο cloud.

Το Apple Pay
πάρχουν κάποιες ενημερώσεις στην Apple Pay που έρχονται με το iOS 9
Υπάρχουν κάποιες ενημερώσεις στην Apple Pay που έρχονται με το iOS 9. θα είστε σε θέση να προσθέσετε κάρτες καταστημάτων στην εφαρμογή. Η εφαρμογή Passbook έχει αλλάξει το όνομα ως Wallet και θα είστε σε θέση να αποθηκεύσει πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στην εφαρμογή.

Notes και Maps

Η Apple έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις σε άλλες δικές της εφαρμογές. Με το Notes, για παράδειγμα, έρχεται με μια νέα γραμμή εργαλείων που σας επιτρέπει να μορφοποιείτε τις επικεφαλίδες, αριθμημένες λίστες, και άλλα που θα γίνονται πιο εύκολα.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάμερα και το πακέτο των φωτογραφιών απευθείας από το Notes στο iOS 9. Επίσης εργαλεία σχεδίασης έρχονται με το Notes και θα μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες από το Safari άμεσα με ένα μόνο πάτημα.

Η Apple επίσης έχει κάνει σημαντικές προσθήκες στο Maps, που είχαν δει μια ταραγμένη έναρξη όταν αρχικά παρουσιάστηκαν το 2012.

Η Apple έχει κάνει σημαντικές προσθήκες στο Maps
News

Μια εφαρμογή που ονομάζεται News έρχεται με το iOS 9, αυτό που φαίνεται είναι ότι είναι ένας ανταγωνιστής του Flipboard.

Η εφαρμογή που δείχνει διάφορες πηγές ειδήσεων όταν θα συσταθεί, και μπορείτε να επιλέξετε ποια από αυτά θέλετε να ακολουθήσετε. Στη λειτουργεί με βάση τις επιλογές σας.
πορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο ειδήσεων μέσα από την εφαρμογή
Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο ειδήσεων μέσα από την εφαρμογή

Η εφαρμογή είναι εξαιρετική οπτικά και το φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται σε μορφή μικρογραφίας, που ονομάζεται Photo Mosaics.

Νέα χαρακτηριστικά για το iPad

Η Apple προσθέτει κάποια λειτουργικότητα ειδικά για το iPad. Υπάρχουν νέες συντομεύσεις στη γραμμή γρήγορης τύπου για το iPad που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε συνημμένα, αποκοπή και επικόλληση κειμένου, και πολλά άλλα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο σε ένα trackpad με την τοποθέτηση δύο δάχτυλα προς τα κάτω σε αυτό και σύροντας.

Το πιο αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό iPad είναι η νέα δυνατότητα split-screen. Περνώντας από την πλευρά της, μπορείτε να ελέγξετε δείτε το email σας κατά την περιήγηση στο Safari. Τραβώντας προς τα κάτω από την κορυφή σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές της Apple που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο διαίρεσης της οθόνης, όπως σημειώνει.

Το πιο αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό iPad είναι η νέα δυνατότητα split-screen
Φαίνεται σαν να λειτουργεί πολύ καλά με βάση το demo. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος ακόμη και βίντεο και να τα μετακινήσετε γύρω από την οθόνη, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε ενώ μπορείτε να διαβάσετε email σας ή να περιηγηθείτε σε άλλες εφαρμογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χαρακτηριστικά αυτά είναι διαθέσιμα στα Android για κάποιο χρονικό διάστημα. Σε ορισμένα τηλέφωνα της LG, για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος παράθυρα και εφαρμογές και να τα μετακινήσετε γύρω από την οθόνη.

Απόδοση, διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και άλλες βελτιώσεις
Με το CarPlay λογισμικό ο οποίος συνδέεται στο αυτοκίνητο της Apple, το κινητό θα συνδέεται αυτόματα με το σύστημα. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το iPhone σας από την τσέπη σας, λέει η Apple.


Υπάρχει μια νέα κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος που έρχεται με το iOS 9, με το οποίο η Apple ισχυρίζεται ότι μπορεί η ζωή της μπαταρίας του iPhone να επεκταθεί για επιπλέον τρεις ώρες.

Η Apple σχετικά με τον καθορισμό over-the-air ενημερώσεων μειώνει την ποσότητα του χώρου που χρειάζεται για να εγκατασταθούν οι νέες ενημερώσεις. Θα χρειαστεί μόνο 1.3GB να εγκατασταθεί το iOS 9 (χρειαζόταν 4.6GB ελεύθερου χώρου για να ενημερωθεί το iPhone στο iOS 8).

Ορισμένες βελτιώσεις έρχονται στο HomeKit? υπάρχει υποστήριξη για τις σκιές παραθύρων, αισθητήρες μονοξείδιου του άνθρακα, και τα συστήματα ασφαλείας.

Με το CarPlay λογισμικό ο οποίος συνδέεται στο αυτοκίνητο της Apple, το κινητό θα συνδέεται αυτόματα με το σύστημα. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το iPhone σας από την τσέπη σας, λέει η Apple.

Συμβατές συσκευές

Εδώ είναι μια ματιά σε όλες τις συσκευές της Apple που θα υποστηρίξουν το iOS 9.
Η Apple δεν έχει πει πότε iOS 9 θα ξεκινήσει επίσημα, αλλά συνήθως κάνει το ντεμπούτο του το φθινόπωρο, περίπου την ίδια εποχή, όπως το iPhone.

0 σχόλια: