Μπορεί να αποδειχθεί η 9 Σεπτεμβρίου και πάλι μια τυχερή μέρα για την Apple;

Το iPhone 6 και μεγαλύτερος αδελφός του, το 6 Plus,
Μια φήμη την Παρασκευή ανέφερε ότι η Apple θα πραγματοποιήσει την επόμενη κυκλοφορία του προϊόντος της, την εβδομάδα της 7ης Σεπτεμβρίου,
με 9 Σεπτεμβρίου να φαίνεται να είναι η πιθανότερη ημερομηνία. Ο χρόνος θα ευθυγραμμιστεί με τις στρατηγικές της Apple από τα προηγούμενα έτη, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 6 του περασμένου έτους, το οποίο επίσης είχε ανακοινωθεί εκείνη την ημέρα. Το iPhone 6 και μεγαλύτερος αδελφός του, το 6 Plus, έχουν γίνει οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Apple μέχρι τώρα και έχουν κάνει την Apple την πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον κόσμο.

Η ιστοσελίδα ανέφερε μαζί με το νέο iPhone, η Apple θα χρησιμοποιήσει το γεγονός για να αναφερθεί για τα νεότερα iPads της και για την βελτίωση της Apple TV. Αυτό θα σηματοδοτήσει ένα διάλειμμα από την παραδοσιακή στρατηγική της Apple από τη διεξαγωγή χωριστών εκδηλώσεων για smartphones και tablets της. Τυπικά, το iPhone έχει ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο και θα ακολουθούσε από το iPad τον Οκτώβριο. Η ανακοίνωση τους μαζί, δεν σημαίνει ότι η Apple δεν έχει πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές στις συσκευές της, αν και οι παρατηρητές της αγοράς περιμένουν για την εταιρεία να παρουσιάσει ένα νέο 12.9 ιντσών "iPad Pro." Φήμη ανέφερε ότι το το iPad Pro θα είναι ένα μεγάλο γεγονός στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των εσόδων της Apple προέρχονται τώρα από το iPhone, καθιστώντας ζωτικής σημασίας για την Apple να κρατήσει ζωντανή την επιθυμία των καταναλωτών για την παρουσίαση νέων συσκευών. Ενώ συνεχίζει να πουλάει εκατομμύρια τηλέφωνα, η συνολική αγορά κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως έχει επιβραδυνθεί, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι και η Apple δεν έχει ανοσία στην υποτονική ζήτηση. Την ίδια στιγμή, η Apple πρέπει να βρει έναν τρόπο και πάλι για να κερδίσει αγοραστές που ενδιαφέρονται για τα tablets. Τριμηνιαίες πωλήσεις των iPad έχουν μειωθεί σε ετήσια βάση, σε μια σειρά των έξι τελευταίων περιόδων. Ένα μεγαλύτερο iPad, το οποίο θα απευθύνεται προς τους επιχειρηματικούς χρήστες, θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να το πραγματοποιήσει.

Η φετινή παρουσίαση iPhone είναι το "S" του κύκλου, που σημαίνει ότι οι συσκευές που πιθανότατα δεν θα διαθέτουν τα νέα σχέδια του υλικού, αλλά αντ' αυτού θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν άλλα βελτιώσεις, όπως με το Siri, τη βοηθό φωνή της Apple, που προστέθηκε στο iPhone 4S. Η εταιρεία αναμένεται να προσθέσει τη ForceTouch τεχνολογία της για τις νέες συσκευές, επιτρέποντας τα iPhones να ξεχωρίζουν τα δυνατά και ελαφρά αγγίγματα στην οθόνη. Άλλες τροποποιήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή και κάμερα, καθώς και περισσότερες επιλογές χρωμάτων.

Η Apple αναμένεται επίσης να εξαγγείλει ένα νέο Apple TV box, που δυνητικά θα ξεκινήσει παράλληλα με μια υπηρεσία παροχής Internet. Η εταιρεία πιστεύεται ότι ετοιμάζεται τα προϊόντα της για το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της τον Ιούνιο, αλλά αντ' αυτού αποφάσισε να το κάνει τώρα. Η Apple δεν θα μπορούσε να σταματήσει τους συντονιστές της τηλεόρασης να διαθέσουν νέα υπηρεσία με κανάλια εγκαίρως, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το streaming-video box της Apple έχει περάσει τρία χρόνια χωρίς καμία ανανέωση σε μια νεώτερη γενιά, ενώ η πίτα της internet τηλεόρασης έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει γίνει πιο προσιτή από ποτέ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Apple έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις χωρίς να φέρνει σοβαρά στο προσκήνιο την Apple TV.

0 σχόλια: