Η Intel στοχεύει στην 6η γενιά επεξεργαστών Skylake για gamers και τους φανατικούς λάτρεις της τεχνολογίας.

Οι επεξεργαστές της Intel Skylake θα λειτουργούν με μνήμες τύπου DDR4 και με πολύ βελτιωμένο chipset.
Η Intel στοχεύει στην 6η γενιά επεξεργαστών Skylake για gamers και τους φανατικούς λάτρεις της τεχνολογίας. Οι νέοι επεξεργαστές της Intel Skylake θα κυκλοφορήσουν φέρνοντας για τις μνήμες
τύπου DDR4 κατά πολύ βελτιωμένο chipset. Η Intel παρουσίασε την 6η γενιά επεξεργαστών "Skylake", αλλά για τους περισσότερους καταναλωτές είναι απλά ένα όνειρο.

Στην ετήσια έκθεση video games gamescom στη Κολωνία της Γερμανίας, η Intel παρουσίασε δύο νέους για desktop υπολογιστές 14nm Skylake επεξεργαστές που στοχεύουν στους ενθουσιώδεις φανατικούς λάτρεις της τεχνολογίας του PC και τους gamers. Οι προσδοκίες είναι υψηλές για τον Skylake.

Οι δύο επεξεργαστές Skylake περιλαμβάνουν την 4GHz Core i7-6700K και του Core i5-6600K. Και οι δύο είναι οκταπύρηνοι, για chips επιτραπέζιων υπολογιστών, με το κλειδί διαφοροποίησης για υποστήριξη της εικονικά CPU τεχνολογίας της Intel Hyper-Threading.

Ενώ ανώνυμες εκθέσεις νωρίτερα φέτος είχαν διαφορές απόδοσης μεταξύ του 6ης γεννιάς Skylake και την 5ης γεννιάς Haswell εξωφρενικά υψηλό, αξιωματούχοι της Intel λένε ότι περιμένουν 10 τοις εκατό σε σχέση με τον πέρυσι ταχύτερο επεξεργαστή Haswell, το 20 τοις εκατό πάνω από τους ταχύτερους Haswell πριν από δύο χρόνια, και έως 30 τοις εκατό πάνω από τις ταχύτερα 3ης γενιάς Ivy Bridge chip. Διαφορές απόδοσης των γραφικών μεταξύ των νέων Intel HD 530 και των προηγούμενων τσιπ θα είναι από 20 τοις εκατό έως 40 τοις εκατό.

Γιατί αυτό που έχει σημασία: Μετά την πολύ-λίγο, πολύ αργά-έναρξη του 5ης γεννιάς Broadwell CPU, τον Ιούνιο, πολλοί έβλεπαν το Skylake της Intel ως τον πραγματικό αντικαταστάτη για τους επεξεργαστές σειράς Haswell. Οι δοκιμές των Skylake επιβεβαιώνουν περισσότερες από τις αξιώσεις της Intel, με ένα αξιοπρεπές 10 τοις εκατό παραπάνω από το ταχύτερο τσιπ Haswell σχετικά με τις εργασίες του υπολογιστή και πολύ πιο σημαντικές αυξήσεις στα γραφικά.

Ώρα για ένα νέο socket

Οι Skylake desktop επεξεργαστές χρησιμοποιούν μια νεότερη υποδοχή LGA1151 που δεν είναι συμβατή με τις παλαιότερες υποδοχές LGA150. Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα που χρησιμοποιούν Skylake θα απαιτούν διαφορετικές μητρικές κάρτες, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι ένα κακό πράγμα για όσους προσβλέπουν για το μέλλον.

Μαζί με τους νέους επεξεργαστές, η Intel έχει επίσης παρουσιάσει την πολυπόθητη 10η. σειρά chipset που θα περιλαμβάνει βασικές βελτιώσεις για όλους τους υπολογιστές. Η προηγούμενη 9η chipset σειρά ήταν δεσμευμένη από την έλλειψη εσωτερικής ζώνης εντός του ίδιου του chipset.

Αν νομίζετε τον υπολογιστή ως μια μικρή πόλη με κυκλοφοριακή συμφόρηση, έχουν γενικά οι υπολογιστές φρακάρει εδώ και χρόνια, αφού έχει εγκατασταθεί πολύ υλικό. Η μεταφορά των δεδομένων σε πολλαπλούς δίσκους USB 3.0, SATA δίσκους, SATA Express και σκληρούς δίσκους επιβαρύνει εύκολα το διαθέσιμο εύρος ζώνης ενός υπολογιστή.

Για παράδειγμα, η SATA Express όπως υλοποιείται στο Z97 και άλλα chipsets 9ης σειράς περιορίστηκε στο σχεδιασμό σε ταχύτητες μεταφοράς 10 Gbps. Αυτό ήταν μη λειτουργικό για high-end drives, τα οποία υπερέβησαν εύκολα αυτό το εύρος ζώνης. Με το πρόσθετο εύρος ζώνης για Z170, η SATA Express μπορεί να φτάσει τώρα συνδέσεις με ταχύτητες μέχρι τα 16Gbps, καθιστώντας τη πιο ελκυστική.

Το νέο chipset Z170 διπλασιάζει το εσωτερικό εύρος ζώνης με τη μετάβαση από μια σύνδεση a x4 PCIe 2.0 x4 σε a PCIe 3.0 σύνδεση, αλλά και τώρα προσφέρει μέχρι 20 PCIe Gen 3 lanes στο ίδιο το chipset. Το top-end Z97 chipset, για παράδειγμα, προσφέρει 8 PCI Gen 2 lanes.

Αν και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για για την υλοποίηση του USB 3.1 ενός νέου chipset, πολλές νέες μητρικές για τα νέα τσιπ Skylake έχουν όλες σχεδιαστεί για την USB 3.1 και νεότερες υποδοχές USB-C.

DDR4 για όλους

Η πιο αξιοσημείωτη μεταβολή στα συστήματα Skylake θα είναι η χρήση της μνήμης DDR4. Η DDR4 εισήχθη για πρώτη φορά σε εξαιρετικά ultra-high υπολογιστές και Haswell-E επεξεργαστές της Intel το 2014, όπου το υψηλό κόστος της νεότερης RAM θα ήταν πιο αποδεκτό. Με τη διαφορά τιμής μεταξύ DDR4 και DDR3 τώρα πιο κοντά ισότιμες, η Intel αισθάνεται ασφαλέστερη εισάγοντας τη νεότερη και ταχύτερη μνήμη RAM για πιο mainstream πλατφόρμες.

Η DDR4 ισχυρίζεται η φήμη της ότι είναι υψηλότερης πυκνότητας και με υψηλότερες ταχύτητες, ενώ χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ. Οι Haswell επεξεργαστές δεν είδαν ποτέ μνήμες που συνολικά βρίσκονταν πέρα των 32GB γιατί ποτέ μονάδες μνήμης στα desktop pc δεν υπερέβησαν τα 8GB. Με το Skylake τσιπ όμως και τα modules των 16GB, θα είναι σε θέση να κατασκευαστεί ή να αγοραστεί ένα σύστημα με το διπλάσιο του προηγούμενου μέγιστου ποσού συνολικής μνήμης.

Το εύρος ζώνης της μνήμης των DDR4 έχει επίσης βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, με τις ενότητες πιέζει DDR / 3200 και στο εύρος DDR / 3666 ήδη.

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους από εμάς;

Με Skylake τώρα στα χέρια των gamers και για τους φανατικούς λάτρεις του, τι θα γίνει με τους φορητούς υπολογιστές και PCs πότε θα εφοδιαστούν με Skylake;

Το Skylake σε φορητούς υπολογιστές αναμένεται να παρουσιαστεί "κάποτε" αυτό το τρίμηνο. Πηγές είπαν ότι το περιμένουν το νέο τσιπ, τον Αύγουστο. Οι υπάλληλοι της Intel αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την εν λόγω έκθεση, αλλά δείχνει μια πολύ πιο γρήγορη εισαγωγή του 14nm Broadwell.

0 σχόλια: