Πρώτη φορά η NASA δημιουργεί UHD τηλεοπτικό κανάλι, που θα μεταδίδεται επίσης και μέσω του internet.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ έχει συνεργαστεί με την εταιρία Harmonic, παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των υποδομών διανομής βίντεο, για να ξεκινήσει η NASA ένα
κανάλι UHD TV για πρώτη φορά για μη εμπορικούς καταναλωτές υπερ-υψηλής ευκρίνειας (UHD) στη Βόρεια Αμερική.

Τα βίντεο TV UHD της NASA θα προέρχονται από εικόνες υψηλής ανάλυσης και βίντεο που δημιουργούνται σχετικά με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και άλλες τρέχουσες αποστολές της NASA, καθώς και υλικό από ιστορικές αποστολές.

Το νέο κανάλι UHD αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου, μετά τις προκαταρκτικές δοκιμές.

Η εταιρική σχέση είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ της Harmonic και του κέντρου Marshall Space Flight στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, ανακοίνωσε η NASA την Παρασκευή.

Χρησιμοποιώντας ένα UHD σύστημα παροχής βίντεο end-to-end από την Harmonic, η τηλεόραση της NASA θα έχει τη δυνατότητα να παραδώσει "linear 2160p στα 60 fps" περιεχόμενο βίντεο, επιτρέποντας στους θεατές να απολαύσουν βίντεο σε ένα ευρύ φάσμα της τηλεόρασης και στο internet συνδεδεμένων συσκευών.

"Η συνεργασία με τη NASA με την Harmonic δίνει μια διέξοδο για το περιεχόμενο UHD, το οποίο έχει τέσσερις φορές την ανάλυση του HD και αποτελεί την επόμενη εκδοχή της ψηφιακής τηλεόρασης, εξήγησε ο Robert Jacobs, αναπληρωτής διοικητής συνεργάτης στην έδρα του οργανισμού στην Ουάσιγκτον, DC.

Αξιοποιώντας την ανάλυση οκτώ-megapixel της UHD, το κανάλι θα αναδείξει την εκπληκτική ομορφιά και το μεγαλείο του διαστήματος.

Το κανάλι θα μεταδίδεται και μέσω του internet.

αθώς η Nasa φτάνει σε νέα ύψη και αποκαλύπτει το άγνωστο, το κανάλι της NASA TV UHD μπορεί να φέρει αυτό το ταξίδι της ζωής στο διάστημα σε κάθε σπίτι. Θα είμαστε οι πρώτοι στην έκδοση της παρούσας συναρπαστικής τεχνολογίας", πρόσθεσε ο Peter Alexander , υπεύθυνος μάρκετινγκ από την εταιρία Harmonic.
Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του νέου καναλιού της NASA

0 σχόλια: