Handelsblatt: προειδοποιούν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ την Ελλάδα.

Παρά την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα, το έργο θα πρέπει να συνεχιστεί, προειδοποιεί ο επικεφαλής της ομάδας του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ
Να κρατήσουν τα συμφωνηθέντα, περισσότερο οικονομία, να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.
Οι απαιτήσεις των ηγετών της ΕΕ είναι σαφείς προς την ελληνική κυβέρνηση. Παρά την προεκλογική εκστρατεία το πακέτο βοήθειας δεν είναι προς συζήτηση, προειδοποιούν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει την Ελλάδα σε μια επαναδιαπραγμάτευση του τρίτου πακέτου βοήθειας. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των μεταρρυθμίσεων και να κάνει περισσότερο οικονομία. Επίσης στο πλαίσιο μιας νέας κυβέρνησης, προέτρεψε το Σάββατο στο Λουξεμβούργο, στη συνάντηση υπουργών Οικονομικών ΕΕ, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ λέγοντας : "Το έργο θα πρέπει όσο το δυνατόν να προχωρήσει περισσότερο." Αυτό είναι επίσης μια αλήθεια στη σημερινή αβέβαιη πολιτική κατάσταση.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Hans Jörg Schelling είπε ότι ήταν "απόλυτα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία." Χωρίς τήρηση των όρων δεν θα εισρεύσουν περισσότερα δάνεια στην Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Pierre Gramegna απάντησε στο ερώτημα εάν η ΕΕ είχε μια εναλλακτική λύση στο σημερινό πρόγραμμα: "δεν χρειαζόμαστε κανένα σχέδιο Β"

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Pierre Moscovici, εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού για τα κόμματα που έχουν ψηφήσει το βοηθητικό πρόγραμμα. "Γι 'αυτό δεν ανησυχώ καθόλου", είπε ο Moscovici.

0 σχόλια: