Η LG επενδύει 8,7 δις δολάρια σε εργοστάσιο κατασκευής OLED οθονών.

Η LG Display ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 8,7 δις δολάρια για να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής αφιερωμένο στην παραγωγή OLED οθονών.
Η LG Display ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 8,7 δις δολάρια για να δημιουργήσει
ένα νέο εργοστάσιο
παραγωγής αφιερωμένο στην παραγωγή OLED οθονών. Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στο Paju στη Νότια Κορέα και θα κατασκευάζει από μεγάλα πάνελ για τηλεοράσεις, έως μικρά ευέλικτα πάνελ για τα smartwatches και wearables.
διάγραμμα της LG

Το Reuters αναφέρει ότι αυτή η μεγάλη επένδυση δημιουργεί μεγάλα στοιχήματα της LG που ποντάρει επάνω στην τεχνολογία OLED οθόνη. Η Τεχνολογία OLED προσφέρει μια σειρά από ελκυστικά χαρακτηριστικά για τους κατασκευαστές συσκευών και τους καταναλωτές. Οι OLED οθόνες θα είναι λεπτότερες και ελαφρύτερες καθώς δεν απαιτούν ένα εξάρτημα φωτισμού για να δημιουργήσουν τη φωτεινότητα τους, έτσι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι καλύτερη. Οι OLED προσφέρουν ενισχυμένες γωνίες θέασης με συνεπή κορεσμό χρωμάτων και αντίθεση και οι εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη OLED μπορεί να χρησιμοποιήσουν το απόλυτο μαύρο. 

Μειονεκτήματα των OLED πάνελ είναι ότι είναι πιο ακριβά και μπορούν να είναι επιρρεπή σε χειροτέρευση στο μπλε φως. Για να αντιμετωπιστεί η δυνατότητα των μπλε εικονοστοιχείων στη διάρκεια ζωής τους, η Samsung κάνει αυτό το χρωματιστό pixel δύο φορές το μέγεθος των άλλων χρωμάτων και η LG δημιούργησε το σύστημα WRGB με μια «φωτεινότερη» οθόνη, χάρη σε ένα τέταρτο λευκό υπο-pixel. Ας ελπίσουμε ότι η δαπάνη τέτοιων οθονών θα οδηγηθεί προς τα κάτω με περισσότερες κατασκευαστές να χρησιμοποιούν αυτές τις οθόνες.

0 σχόλια: