Η Microsoft διανέμει την πρώτη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10.Τι υπάρχει καινούργιο;

Η Microsoft διανέμει την πρώτη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10
Αμέσως μπορούν οι υπολογιστές στους οποίους τρέχουν τα Windows 10 να λάβουν τη πρώτη
μεγάλη ενημέρωση, μετά τη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος το περασμένο καλοκαίρι. Έχει τον αριθμό έκδοσης 1511, η οποία είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο του 2015. Οι χρήστες μπορούν να λάβουν αυτόματα την ενημέρωση έκδοση τη λεγόμενη «αθροιστική ενημέρωση».

Οι χρήστες θα πρέπει να είναι υπομονετικοί, η ενημερωμένη έκδοση πραγματοποιείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, μπορεί να περιμένουν για την προγραμματισμένη επανεκκίνηση ή την ενημέρωση σχετικά με Επανεκκίνηση που θα αρχίσει αμέσως. Όποιος κάνει αναβάθμιση από τα Windows 7 ή 8.1, λαμβάνουν τώρα τα Windows 10 μαζί και την έκδοση 1511.

Η ενημέρωση μέχρι τώρα κάνει μια καλή εντύπωση. Λειτουργεί συνολικά πολύ άνετα και τα ενοχλητικά τελευταία προβλήματα στην αναπαραγωγή ήχου δεν χαλάνε πλέον την απόλαυση. Σύμφωνα με τη Microsoft τα Windows 10 θα πρέπει τώρα να ξεκινήσουν γρηγορότερα σχεδόν 30 τοις εκατό, όπως τα Windows 7 και εκτός από το λειτουργικό σύστημα, πολλές εφαρμογές διαθέτουν ενημερώσεις με βελτιώσεις. Εδώ λοιπόν είναι οι νέες δυνατότητες των Windows 10 στην έκδοση 1511:

Το Skype εξαπλώνεται, η Cortana γίνεται πιο έξυπνη.


Η Microsoft έχει προωθήσει την ενσωμάτωση του Skype: Την εφαρμογή των ειδήσεων και το Skype Messenger είναι πλέον ενωμένοι, στο Store, οι χρήστες μπορούν να βρουν τώρα την νέα εφαρμογή του " Skype Video ". Για τα εισερχόμενα μηνύματα, οι χρήστες μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα από το Κέντρο Πληροφοριών.

- Ο ψηφιακός βοηθός Cortana μαθαίνει περαιτέρω με τα κατάλληλα δικαιώματα. Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε, μεταξύ άλλων, για το επιλεγμένο κείμενο σε αρχεία PDF και να στείλει SMS από το PC μέσω του Windows Phone στο κινητό τηλέφωνο, επίσης με τη χρήση της φωνής. Ο βοηθός είναι τώρα επίσης στη διάθεση για τοπικούς λογαριασμούς.

Στις ΗΠΑ, η Cortana εντοπίζει ήδη στο σημειωματάριό γραπτά κείμενα και μπορεί να αξιολογήσει, για παράδειγμα, να εντοπίσει αριθμούς τηλεφώνων ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά σε άλλη χώρα, η λειτουργία αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη. Ομοίως η Cortana αναγνωρίζει αρχικά μόνο στην χώρα της αυτόνομα κρατήσεις σε μηνύματα και e-mails και δημιουργεί σημειώσεις.

Το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο internet το καλούμενο Edge στα Windows 10 δίνει την δυνατότητα να λειτουργούν streaming Videos.

Το πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 το Edge εξακολουθεί να μην μπορεί να ασχοληθεί με τις επεκτάσεις, αλλά τώρα δείχνει μικρογραφίες των ανοιχτών καρτελών, όταν ο δείκτης του ποντικιού βρίσκεται πάνω από τη μπάρα. Οι χρήστες θα βρουν την ευκαιρία να κάνουν streaming σε κλιπ μέσω DLNA ή Miracast στην τηλεόραση κατά την αναπαραγωγή βίντεο στις ρυθμίσεις. Επιπλέον, το Edge συγχρονίζει πλέον τα αγαπημένα και την λίστα ανάγνωσης και την εμφανίζει σε όλες συσκευές που χρησιμοποιούν τα Windows 10.

Τα πλακίδια προσφέρουν περισσότερα

- Για τα πλακίδια στο μενού Έναρξη μετά την ενημέρωση εμφανίζεται ένα βελτιωμένο αναδυόμενο μενού. Τα σύμβολα για τις αλλαγές του μεγέθους τώρα φαίνονται πολύ πιο κομψά και υπάρχει το σημείο "More", όπου οι χρήστες μπορούν να γράψουν μεταξύ άλλων και σχόλια απ 'ευθείας στην εφαρμογή.

- Όποιος θέλει μπορεί τώρα να παρουσιάσει τέσσερις σειρές αντί τρεις που εμφανίζονται με μεσαίου μεγέθους πλακάκια στο μενού Έναρξη. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις ρυθμίσεις για την Εξατομίκευση, η Microsoft επέτρεψε μετά την ενημέρωση στο μενού Έναρξη, στο σύνολο μέχρι 512 πλακάκια.

- Όποιος έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του τα Windows 7, 8, ή από 8.1 μπορεί να ενεργοποιήσει το λειτουργικό σύστημα αμέσως με το κλειδί προϊόντος του λογισμικού.

Εάν η μνήμη είναι περιορισμένη, μπορεί τώρα να εγκαταστήσει εφαρμογές σε κάρτα SD, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα των Windows Paul Thurrot.

- Τέλος, η Microsoft έχει κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στην οπτική. Οι χρήστες μπορούν στις ρυθμίσεις στην Εξατομίκευση όχι μόνο απλά στο Start Menu αλλά και στη γραμμή εργασιών να επιλέξουν στο χρωματισμό το επιλεγμένο χρώμα της αρεσκείας τους, αλλά παρέχει επίσης τίτλους πιο χονδρούς σε αυτό το χρώμα.

Στον ίδιο χώρο κάτω από την οθόνη κλειδώματος επιτρέπει τώρα στους χρήστες η Microsoft να απενεργοποιήσουν την ταπετσαρία των Windows στην οθόνη σύνδεσης. Υπάρχει επίσης δυο νέα εικονίδια, εκτός αυτού βλέπει τώρα κάποιος το "Ασφαλής κατάργηση συσκευών υλικού" σύγχρονο απλό, όπως στο εικονίδιο Ειδοποιήσεις.

0 σχόλια: