Καμιά τηλεόραση με 3D το 2016 από την Samsung.

Οι 3D τηλεοράσεις δεν έγιναν ποτέ η επιτυχία όπως η βιομηχανία ήλπιζε. Αυτό το έτος, η
μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευαστής τηλεοράσεων προχωράει παραπέρα. Καμιά τηλεόραση της Samsung που θα κατασκευαστεί το 2016 δεν θα υποστηρίζει 3D.

Καμιά τηλεόραση με 3D το 2016 από την Samsung.

Για άλλη μια φορά, το 3D έχει αποτύχει. Σε όλη την ιστορία, η βιομηχανία έχει προσπαθήσει να αναβιώσει την 3D σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά οι καταναλωτές δεν την είχαν αγκαλιάσει πραγματικά. Εκ των υστέρων, η ίδια η ιδέα της αναπαραγωγής 3D σε μια επίπεδη οθόνη ή καμβά αρκετά μέτρα μακριά φαίνεται ανόητο.

Η σύγχρονη 3D εισήχθη στις τηλεοράσεις των καταναλωτών κατά την περίοδο 2008/2009, αλλά ποτέ δεν βρήκε απήχηση στους καταναλωτές. Η Samsung έχει πλέον αναγνωρίσει ότι η 3D είναι ένα αδιέξοδο και έχει αποφασίσει να βάλει επίσημα τέλος στη 3D. Καμιά από τις τηλεοράσεις του 2016 δεν θα διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία. Ακόμη και οι πιο ακριβές τηλεοράσεις που θα πουλήσει για αρκετές χιλιάδες δολάρια δεν θα διαθέτουν 3D.

Αλλά, φυσικά, οι περισσότεροι από μας είχαν δει τι έρχεται. Το 3D ήταν σε παρακμή εδώ και χρόνια. Όταν η βιομηχανία προχώρησε σε 4K ανάλυση δεν μπήκε καν στον κόπο να αναπτύξει ένα πρότυπο 4K 3D, έτσι 3D στο σαλόνι είχε κολλήσει στην ανάλυση HD.

Όσο για τους άλλους κατασκευαστές τηλεόραση ορισμένοι από αυτούς θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν 3D το 2016 στις τηλεοράσεις τους, αλλά μόνο για τα πιο ακριβά μοντέλα.

Η Samsung θα επικεντρωθεί σε προϊόντα εικονικής πραγματικότητας, όπως το Gear VR. Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να αναπαράγει πολύ πιο πιστευτές και ρεαλιστικές σε βάθος εικόνες.

0 σχόλια: