Πόσοι νέοι μεταξύ 18 έως 24 ετών στην Ευρώπη σκέφτονται να μετακομίσουν σε άλλη χώρα.

ποσοστό νέων που θέλουν να φύγουν σε άλλη χώρα
Το Brexit επισήμανε το έντονο χάσμα γενεών στη Βρετανία. Τα δεδομένα των
δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το 75% των νέων ψηφοφόρων, τα άτομα ηλικίας μεταξύ 18 έως 24, επέλεξαν να παραμείνουν στην ΕΕ. Αλλά οι φωνές αυτών των νέων σε μεγάλο βαθμό δεν εισακούστηκε, όταν η χώρα επέλεξε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) -με 52% έναντι 48%.

Για πολλούς νέους ψηφοφόρους, το Brexit ήταν ένα σαφές σημάδι. Τώρα αυτοί σκέφτονται να αφήσουν τη Βρετανία.

Το 2015, μόνο το 13% των νεαρών Βρετανών δήλωσε ότι θα εξετάσει να αφήσει την πατρίδα του λόγω της οικονομικής κατάστασης. Στο 2016, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στο 29%, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από την Intrum Justitia. Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος με ερωτηθέντες ηλικίες 18-24 ετών που ήθελαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Η εταιρεία που ρώτησε νέους σε 20 χώρες όπου έχει γραφεία, και αποφάσισε να συμπεριλάβει και την Ελλάδα, "λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος της Ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια", δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Μεταξύ των ερωτηθέντων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 24% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών θεώρησαν την έξοδο από την πατρίδα τους το 2015. Στην Ουγγαρία, σχεδόν οι μισοί (46%) των ερωτηθέντων νεαρών σκεφτόντουσαν τη μετακίνηση τους σε άλλη χώρα. Ενώ η Ουγγαρία είχε το υψηλότερο αριθμό των νέων που σκέφτεται να μετακομίσει σε άλλη χώρα το 2016. Ήταν μια σημαντική μείωση από το 2015, όπου το 60% του ουγγρικού νεολαίας αναλογιζόταν να αφήσει τη χώρα.

Η Ιταλία, η δεύτερη υψηλότερη στον κατάλογο, είχε μια μικρή αύξηση του αριθμού των νέων που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους, από 37% το 2015 σε 44% το 2016. Η Ελλάδα στρογγυλοποιείται στην πρώτη τριάδα, με 43% ενδεχόμενο να μετακινηθούν προς μια άλλη χώρα για οικονομικούς λόγους με δέκα-ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από το προηγούμενο έτος.

0 σχόλια: