Η Μέρκελ φαίνεται αισιόδοξη για την Ελλάδα. Πολύ θετικές προοπτικές.

 η Μέρκελ
Η Ομοσπονδιακή καγκελάριος Μέρκελ βεβαιώνει ότι η ευρωζώνη συνολικά
βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η Ελλάδα είναι επίσης καλύτερη από ό, τι πριν από δύο ή τρία χρόνια. Παρ' όλα αυτά, το ΕΜΣ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης θα μπορούσε να επεκταθεί .

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις της. «Ελπίζω και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει ό, τι έχει υποσχεθεί», είπε. "Εάν το πρόγραμμα εκτελεσθεί, τότε πιστεύω ότι έχουμε σχετικά θετικές προοπτικές." Η Καγκελάριος είπε, ότι η ευρωζώνη συνολικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Όλα τα κράτη μέλη θα έχουν οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σημαντικά και ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε. "Αυτό μας κάνει πολύ καλύτερα από ό, τι είχαμε πριν από δύο ή τρία χρόνια".

Η Μέρκελ ήταν πεπεισμένη ότι "η Ελλάδα θα επωφεληθεί επίσης από περισσότερες θέσεις εργασίας και αργότερα θα επωφεληθεί αργά ευημερώντας". Η χώρα έχει ήδη βιώσει "κάποιες θετικές στιγμές", και " απόκτησε αυτοπεποίθηση".

Στη συζήτηση για το ταμείο αποταμίευσης του ευρώ ESM, η Μέρκελ ήταν επίσης πίσω από τον ομοσπονδιακό υπουργό οικονομικών Wolfgang Schäuble. Το ESM θέλει να επεκταθεί σε ευρύτερο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Η Ευρώπη θα μπορούσε να δείξει ότι έχει όλους τους μηχανισμούς, προκειμένου να μπορέσει να αντιδράσει σε όλες τις καταστάσεις και να μάθει από τη διαμάχη για το χρέος με την Ελλάδα. Πάνω απ 'όλα, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη οικονομική συνοχή μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ. "Νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση", δήλωσε η Καγκελάριος. Εν τω μεταξύ υπάρχει "ένα καλό δίκτυο ασφαλείας" στην περίπτωση χρηματοπιστωτικών κρίσεων και το ερώτημα είναι πώς η Ευρώπη μπορεί να επιδείξει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση "να ξεπεράσει μόνη της τις δύσκολες καταστάσεις στον Ευρωπαϊκό χώρο".

Όσον αφορά τις προτάσεις μεταρρύθμισης του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουήλ Μακρόν, η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είχε τίποτα εναντίον της έννοιας του ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έπρεπε μόνο να αποσαφηνίσει τα καθήκοντά του. Αλλά θα μπορούσε επίσης να φανταστεί "έναν ευρωπαϊκό οικονομικό υπουργό".

0 σχόλια: