Το Facebook εγκαταλείπει το σχέδιο παραγωγής δικτύου ιντερνέτ βασισμένο σε ηλιακά Drone.

Το Facebook παρατάει επίσημα τις προσπάθειές για την παροχή υψηλής ταχύτητας διαδικτύου μέσω ηλιακών Drone
Το Facebook εγκαταλείπει το σχέδιο παραγωγής δικτύου ιντερνέτ βασισμένο σε ηλιακά Drone.
Το Facebook παρατάει επίσημα τις προσπάθειές για την παροχή υψηλής ταχύτητας διαδικτύου μέσω ηλιακών Drone. Η απόφαση φέρεται ότι προκάλεσε 16 εργαζόμενους από να χάσουν τη δουλειά τους.

Πηγές επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία κοινωνικού δικτύου σχεδιάζει να ανακατευθύνει τους πόρους, προκειμένου να συνεργαστεί με συνεργάτες όπως την Airbus. Μαζί, και οι δύο ελπίζουν να αναπτύξουν μια πλατφόρμα με σταθμούς μεγάλου υψομέτρου (HAPS). Το έργο Aquila ήταν το όνομα , όταν ξεκίνησε η αρχική προσπάθεια το 2014. Η ομάδα μπόρεσε να πιέσει για δύο δημόσιες δοκιμαστικές πτήσεις, όπου η πρώτη κατάφερε να καταστρέψει το πρωτότυπο αεροσκάφος.

Ακόμα κι αν υπάρχουν φήμες ότι οτιδήποτε σχετίζεται με το έργο ότι θα σταματήσει, μερικοί εκ των έσω προτείνουν κάτι διαφορετικό. Μια ενημέρωση που εκδόθηκε από την εταιρεία αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το στόχο της παροχής υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε φτωχά έθνη. Επιπλέον, όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των μελλοντικών αεροσκαφών θα μεταβιβαστούν σε τρίτους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το έργο Aquila είναι μια ιδέα που είναι δυνατή μόνο με αρκετή υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα σχετίζονται με την ηλιακή τεχνολογία των drone μπορεί να ήταν πολύ φιλόδοξο για το Facebook. Παρ 'όλα αυτά, η πλειοψηφία των ανθρώπων είχε αντιδράσει θετικά στο σχέδιο της εταιρείας σχετικά με την παροχή υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες κοινότητες.

0 σχόλια: