ΑΥΣΤΡΙΑ: ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

  • Αναρτήθηκε: 11.1.12 -
Ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα "κλειδώνουν" λόγω έντονων χιονοπτώσεων, αφού έχουν περικοπεί οδικές, σιδηροδρομικές και εναέριες συγκοινωνίες. Στις Άλπεις παραμένουν παγιδευμένοι 1.000 Βρετανοί σκιέρ και έχει δοθεί οδηγία στους τουρίστες να παραμένουν σε κλειστούς χώρους.


Στην αυστριακή πόλη Ίσγκλ, στις Άλπεις, έχουν πέσει 3 μέτρα χιόνι μέσα σε μόλις 48 ώρες. Τα χιονοδρομικά κέντρα πλήττονται τουριστικά, αφού αναγκάζονται να καθυστερήσουν την έναρξη της χειμερινής σεζόν λόγω της παράλυσης των συγκοινωνιών.

Οι πιο βαριά πληγείσες περιοχές βρίσκονται στην Δυτική Αυστρία, όπως το Τιρόλ και το Φόραλμπεργκ, όπου έχουν δεχθεί 1-2 μέτρα χιόνι μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο χιονοστιβάδας, καθώς συνεχίζουν να αναζητούν τον χαμένο 15χρονο σκιέρ κοντά στην πόλη Ίνσμπουργκ.

Περίπου 76.000 νοικοκυριά, ξενοδοχεία, πανσιόν και σπίτια φιλοξενούμενων στις Άλπεις έχουν πληγεί από διακοπές ρεύματος τις τελευταίες μέρες.

Ο τουρίστας John Thorpe δήλωσε σε έναν αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης Ίσγκλ ότι: "Είναι σαν να έχεις παγιδευτεί στον παράδεισο".
Οι περισσότεροι παραθεριστές είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι από τον αποκλεισμό του χιονιά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι εκνευρισμένοι επειδή πρέπει να φύγουν λόγω υποχρεώσεων.