ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

  • Αναρτήθηκε: 28.1.12 -
Ψυχολόγοι έχουν βρει ότι μια μηχανή η οποία διεγείρει τον εγκέφαλό σας με μικρά ηλεκτροσόκ, μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, την επίλυση προβλημάτων και τις μαθηματικές ικανότητες.



Ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης προειδοποίησαν ότι το μηχάνημα θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα αν πέσει σε λάθος χέρια ή χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης.

Ο νευροεπιστήμονας Dr Roi Cohen Kadosh χρησιμοποιεί ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, το οποίο ονομάζεται διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος (tDCS), για τόνωση κάποιων περιοχών του εγκεφάλου. Όταν διεγείρει το λοβό που είναι υπεύθυνος για τις δεξιότητες της ανάγνωσης, της γραφής και της αριθμητικής, μπορεί να ενισχύσει τις μαθητικές δεξιότητες.

Το ηλεκτρικό ρεύμα προκαλεί παραγωγή χημικών ουσιών που αναγκάζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα να αναπτυχθούν ή να αλλάξουν. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για τη μάθηση και σχετίζεται με τη διαδικασία όπου η δομή του εγκεφάλου αλλάζει όταν δέχεται νέες πληροφορίες.

Ο  Dr Roi Cohen Kadosh υποστηρίζει ότι είναι απολύτως ασφαλές, καθότι το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιείται είναι χιλιάδες φορές μικρότερο από αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά. Οι δοκιμές που έχει κάνει έδειξαν ότι οι ικανότητες στα μαθηματικά αυξήθηκαν μετά από έξι μήνες θεραπεία. Για κάποιους αριθμητικά αγράμματους όπως αυτός, η ανάπτυξη των αριθμητικών δεξιοτήτων είναι συναρπαστικές.

Πηγή: dailymail