ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΚΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ

  • Αναρτήθηκε: 28.1.12 -
Θα μπορούσαν οι φίλοι σας να σας αρρωστήσουν? Είναι σοφό να κρατήσεις τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς μακρυά?


Επιστήμονες ιατρικής του σχολείου UCLA βρήκαν ότι αρνητικές κοινωνικές σχέσεις ή αλληλεπιδράσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες φλεγμονές, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από ασθένειες. Αυτές μπορεί να είναι από καρκίνο έως πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και υπέρταση.

Στη μελέτη πήραν μέρος 122 υγιείς νέοι και εκτέθηκαν σε στρεσογόνα γεγονότα. Οι επιστήμονες σύγκριναν την μεταξύ τους την παραγωγή 2 φλεγμονών στο σώμα τους που προκαλούν πρωτεΐνες. Χρησιμοποιώντας την πανάρχαια μέθοδο σύλληψης συναισθημάτων, οι επιστήμονες κατέγραψαν τις στιγμές που δημιουργήθηκαν τριβές και ανταγωνιστικές τάσεις και τις σύγκριναν με τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά του μάγουλου.


Εκείνοι που εκτέθηκαν σε αρνητικά συναισθήματα παρουσίασαν υψηλότερα ποσοστά πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνα για αρτηριακή πίεση, κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και κατάθλιψης.

Η σύνδεση μεταξύ άγχους και ασθένειας είναι καλά τεκμηριωμένη λένε οι ψυχολόγοι. Μήπως ήρθε η ώρα να διώξετε τις τοξικές σχέσεις από κοντά σας?

Πηγή: dailymail