Τι θα λέγατε για λίγα λόγια εκτίμησης για την Ελλάδα?

  • Αναρτήθηκε: 23.2.12 -
Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου της Γερμανικής Zeit. Περιγράφει ότι υπάρχουν μεγάλες αντιφάσεις στις εικόνες που προβάλουν τα Γερμανικά ΜΜΕ για την ελληνική πραγματικότητα. Από τη μία πλευρά προβάλουν εικόνες εμφυλίου, με εμπρησμούς, κουκουλοφόρους, αστυνομικούς βαριά οπλισμένους και σπίτια να καίγονται. Από την άλλη πλευρά όμως


υπάρχει ο λαός που έχει γονατίσει από τα βάρη που έχουν συσσωρεύσει οι πατεράδες και οι παππούδες του, οι άνθρωποι που μείναν χωρίς δουλειά και δεν έχουν λεφτά να πάνε στο γιατρό και αυτοί δίχως στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται από την Ελλάδα έτσι ώστε να σωθεί είναι μεγάλα. Υπάρχουν όμως λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα περιμένει να ακούσει μια λέξη εκτίμησης...Καμία άλλη χώρα δεν έχει μειώσει τόσο πολύ το δημόσιο χρέος της, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και τόσο δραστικά. Αυτό συνεπάγεται χαμηλότερους μισθούς, συντάξεις και υψηλή ανεργία. Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες ζουν χωρίς ελπίδα και τους επόμενους μήνες η κατάσταση δε θα γίνει καλύτερη.

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες με οικονομική κρίση, όπως Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία. Το ρήγμα του χρέους που έχει δημιουργηθεί στην ΕΕ είναι μεγάλο και οι εισοδηματικές ανισότητες δε μπορεί να αντιμετωπίζονται με προσβολές.

Χρεοκοπημένοι Έλληνες και οικονομικός επίτροπος? Απ ότι φαίνεται θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο λαό της Ελλάδας, ο οποίος έχει κάνει πολλά και έχει υποφέρει πολύ τους τελευταίους μήνες. Η Ευρώπη έχει αναλάβει την ευθύνη για την Ελλάδα και τώρα πρέπει να τους δώσουμε μια προοπτική και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας.

Πηγή: zeit