Η σημερινή γενιά δε φταίει για τις αποτυχίες των πολιτικών

  • Αναρτήθηκε: 18.4.12 -
Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse γράφει σε άρθρο της ότι οι σημερινή γενιά των Ελλήνων δε φταίει για τις αποτυχίες των πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών, αν και αυτό προωθούν τα ΜΜΕ..


Αυτό που χρειάζονται επειγόντως οι Έλληνες είναι σταθερότητα, ανάπτυξη και μελλοντικές προοπτικές, μέσα από κίνητρα και αλληλεγγύη. Οι θυσίες των Ελλήνων με τα μέτρα λιτότητας, τις αυξήσεις των φόρων κλπ αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό.

Πολλά ΜΜΕ στο παρελθόν είπαν μισές αλήθειες αντί να μεταδίδουν αντικειμενικά τις ειδήσεις, έτσι τα βίαια επεισόδια και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ελληνική πολιτική είναι η απόλυτη εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αυτές οι διαμαρτυρίες συνήθως περιορίζονται στο κέντρο της Αθήνας.

Κάθε ανεπτυγμένη δημοκρατία δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Αυτό συμβαίνει συχνά σε πολλές χώρες, όπως στη Γερμανία, στην Αγγλία ή τη Γαλλία, όπου υπήρξαν ταραχές ξανά και ξανά.

Οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα για τα λάθη του παρελθόντος. Παρόλα αυτά είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ανακτήσουν ευημερία και ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα.

Πηγή: diepresse