Πλούσιοι Βρετανοί θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους

  • Αναρτήθηκε: 16.4.12 -
Σύμφωνα με έρευνα, περίπου μισό εκατομμύριο πλούσιοι Βρετανοί  αναμένεται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους τα δυο επόμενα χρόνια υπό το φόβο της υψηλής εγκληματικότητας και των φόρων.


Περισσότεροι από 500.000 πλούσιοι Βρετανοί αναμένεται να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα εν μέσω ανησυχιών για κατάρρευση των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, για αύξηση εγκληματικότητας και υψηλών φόρων.

Περίπου το 19% των ανθρώπων που έχουν αποταμιεύσεις και επενδύσεις άνω των 250.000£ σκέφτονται για μια νέα ζωή στο εξωτερικό. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 500.000 Βρετανοί  αυτής της περιουσίας θα φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Το 61% των πλούσιων Βρετανών θεωρεί ότι οι επενδύσεις για τη βελτίωση των υποδομών συγκοινωνίας και των δικτύων επικοινωνιών είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια για να επιλέξουν σε ποιο μέρος θα ζήσουν. Επίσης πολύ σημαντικά κριτήρια αποτελούν η γραφειοκρατία, οι δημόσιες υπηρεσίες, η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, οι φόροι και η αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Lloyds TSB International Wealth, Nicholas Boys-Smith, όπου πραγματοποίησε την έρευνα, "¨Θα δούμε έντονα μια μαζική φυγή στο εξωτερικό. Είναι σαφές ότι μια σημαντική και αυξανόμενη μειονότητα ψάχνει ευκαιρία για καλύτερη ποιότητα ζωής στο εξωτερικό".

Το έγκλημα και η αντικοινωνική συμπεριφορά είναι οι πιο δημοφιλείς λόγοι για εκείνους που εξετάζουν να φύγουν από τη Βρετανία.

Πηγή: dailymail