Η Ελλάδα ας γίνει Αφρική, πρέπει να πληρώσει

  • Αναρτήθηκε: 26.5.12 -
Η διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παραχώρησε συνέντευξη στον Guardian και μιλώντας σε σκληρή γλώσσα τόνισε επανειλημμένα ότι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, με οποιοδήποτε κόστος..


"Οι Έλληνες να μην περιμένουν συμπάθεια, είναι ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους".

Τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να πάρουν την ευθύνη και να σταματήσουν να αποφεύγουν τους φόρους. Όσων αφορά την πίεση που δέχονται οι πολίτες, δήλωσε ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπάθεια στα παιδιά της Αφρικής, τα οποία στερούνται μια αξιοπρεπή μόρφωση, απ ότι εκείνους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα.

Η Λαγκάρντ επιμένει ότι το ΔΝΤ δεν έχει καμία πρόθεση να αμβλύνει τους όρους του πακέτου λιτότητας. Το μήνυμα που έστειλε στου Έλληνες γονείς, είναι ότι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, ανεξάρτητα αν επηρεάζονται τα παιδιά τους από τις περικοπές. Το αντάλλαγμα της μείωσης των μισθών, των συντάξεων και των δαπανών είναι η οικονομική βοήθεια.

Σε ερώτηση του Guardian για τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε μαίες και στους ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα που σώζουν ζωές, δήλωσε ότι τα παιδιά στη Νίγηρα μοιράζονται μια καρέκλα στο σχολείο για δυο ώρες τη μέρα και είναι πολύ πιο πρόθυμοι να λάβουν εκπαίδευση και ότι αυτούς έχει στο μυαλό της, όχι τους Έλληνες.

Πηγή: guardian