Ελληνικές επιχειρήσεις μετακομίζουν στη Βουλγαρία

  • Αναρτήθηκε: 31.5.12 -
Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν στη Βουλγαρία, αναζητώντας σταθερότερο περιβάλλον. Τα τρία τελευταία χρόνια δραπέτευσαν επενδύσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ..


Η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστικό προορισμό στους Έλληνες επιχειρηματίες λόγω της χαμηλής φορολογίας, των χαμηλότερων μισθών και του σταθερότερου οικονομικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με το βουλγαρικό Υπουργείο Οικονομικών, οι αιτήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών για μεταφορά έδρας στη Βουλγαρία έχουν δεκαπλασιαστεί!

Ένας δημοφιλής προορισμός είναι η πόλη Πέτριτς, όπου υπάρχουν δεκάδες ελληνικά μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες. Ο αντιδήμαρχος της πόλης των 31.000 κατοίκων δήλωσε ότι κάθε χρόνο μεταναστεύουν στο Πέτριτς περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις. Στη Βουλγαρία περίπου 40.000- 50.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται μόνο από Έλληνες επιχειρηματίες.

Εκτός από τη μεγάλη μετακόμιση των επιχειρήσεων έχει παρατηρηθεί και αύξηση του τουρισμού από Έλληνες, οι οποίοι επισκέπτονται τη Βουλγαρία για ψώνια και για διακοπές.

Ένας Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Πέτριτς, ο Διονύσης Παπαδάτος, δήλωσε ότι η οικονομική κρίση τον ανάγκασε να αναζητήσει στη Βουλγαρία καλύτερη τύχη. Όπως ανέφερε ο ίδιος "Οι Έλληνες δε θέλουν να έρθουν απαραίτητα στη Βουλγαρία. Αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι να φύγουν από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Η Coca Cola μετακομίζει στα Σόφια της Βουλγαρίας


Πηγή: dw