Μύθος ή αλήθεια ότι το περπάτημα κάνει καλό;

Τζόκινγκ
Λέγεται ότι το περπάτημα κάνει καλό στη υγεία. Το αργό ή το γρήγορο περπάτημα όμως είναι η ερώτηση στην οποία απαντάει πρόσφατη έρευνα..


Πρόσφατη έρευνα έρχεται να καταρρίψει κάποιες αντιλήψεις σύμφωνα με το περπάτημα! Όσοι λένε "Πάνε αργά για να φτάσεις γρήγορα" ή "Όσοι πηγαίνουν αργά είναι πιο ασφαλείς και φτάνουν στον προορισμό τους" μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν!

Η έρευνα υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι σημαντικά μικρότερος σε αυτούς που περπατούν γρήγορα και ομαλά. Αποκαλύπτει επίσης ότι αυτοί που περπατούν γρήγορα έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με αυτούς που περπατούν αργά!

Η συγκεκριμένη μελέτη ήρθε στη δημοσιότητα από τους ερευνητές υγείας στο National Walkers. Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 39.000 άτομα για 3 χρόνια τα έτη 1998 - 2001. Πιο αναλυτικά 7374 άνδρες και 31607 γυναίκες πήραν μέρος στην έρευνα, διαπιστώνοντας ότι το 6,2% των αργών περιπατητών υπέφερε από καρδιακή νόσο, το 6,5% χτυπήθηκε από εγκεφαλικό και το 2,4% είχε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Από ότι φαίνεται ότι ο κίνδυνος θανάτου είναι μεγαλύτερος σε αυτούς που περπατούν αργά, ενώ για τους γρήγορους το ποσοστό μειώνεται κατά 44%. Οπότε επιλέγουμε γρήγορο περπάτημα και τζόκινγκ για να ζήσουμε περισσότερο. Την πλήρη ανάλυση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

0 σχόλια: