Ύποπτες για φορολογική απάτη BMW και Mercedes

BMW αυτοκινητοβιομηχνία
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπήκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Μετά από πληροφορίες του Spiegel διενεργούν προανάκριση για πιθανές φορολογικές απάτες κατά Mercedes, BMW και Opel..



Αφορμή για τις έρευνες, είναι οι εξαιρετικές χαμηλές τιμές, σε αυτές τις εταιρίες, που παραδίνουν τα οχήματα τους στην Ελλάδα .

Αυτή η τιμή είναι η βάση για μια σειρά φόρων. Όσο χαμηλή είναι αυτή, τόσο λιγότερο είναι τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ , άλλα τέλη μέχρι και τον φόρο πολυτελείας. Η Mercedes π.χ. χρεώνει τον εισαγωγέα μόνο 22.135 € για το μοντέλο της S κλάσης (S 500 CGI Blue Efficiency).

Η τιμή πώλησης όμως είναι περισσότερο από το τετραπλάσιο.

Ο Διευθυντής των ελληνικών αρχών για την δίωξη το οικονομικού εγκλήματος ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος ,είπε στο Spiegel : "Ερευνούμε για μια σειρά διεθνών Αυτοκινητοβιομηχανιών έναντι πιθανών φορολογικών παραβάσεων". Η Mercedes και η BMW ισχυρίζονται όμως, ότι οι τιμές χρέωσης βασίζονται σε διεθνές φορολογικά στάνταρ. Είναι σύμφωνα με τους κανόνας του Ο.Ο.Σ.Α και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ο λόγος των χαμηλών τιμών χρέωσης είναι η κατάρρευση του ελληνικού εμπορίου αυτοκινήτων. Με μια ελκυστική τιμή αγοράς , έχουν πλέον οι έμποροι την δυνατότητα να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις σε πιθανούς πελάτες.

0 σχόλια: