Πολλοί πηγαίνουν στη Γερμανία αλλά λίγοι αποφασίζουν να μείνουν

Βερολίνο - Auf wiedersehen
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι μετανάστες που εργάζονται στη Γερμανία επιλέγουν να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους, παρά να ζήσουν μόνιμα εκεί..


Ενώ στη Γερμανία αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των αλλοδαπών που ψάχνουν για εργασία, λίγοι τελικά επιλέγουν να μείνουν μόνιμα! Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τη μετανάστευση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, το 2012 ο αριθμός των μεταναστών στη Γερμανία χτύπησε το υψηλότερο ποσοστό από το 1995 με 1.080.000 εισόδους.

Ωστόσο, από το ένα εκατομμύριο, οι 578.000 επέστρεψαν στη χώρα καταγωγής τους! Παρά όμως το θετικό ισοζύγιο, ένας αυξανόμενος αριθμός αλλοδαπών επιλέγει να μετακινηθεί στη Γερμανία για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα μόνο. Πολλοί εξ' αυτών είναι εποχικοί εργάτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Παρόλα αυτά, οι μεταναστευτικές ροές από τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό σκηνικό. Το 2013 οι μετανάστες από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία αυξήθηκαν κατά 42%, 37%, 32% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το 2012, αλλά χωρίς ουσιαστική επιστροφή στην πατρίδα.

0 σχόλια: