Ρώσοι αξιωματούχοι δεν εμπιστεύονται πλέον τα iPad

Steve Jobs - Dmitry Medvede
Το 2010 ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφτηκε την Silicon Valley και έλαβε ένα iPhone σαν δώρο από τον Steve Jobs.
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν ανταλλάξει τα iPad τους με tablet της Samsung για να εξασφαλίσουν ενίσχυση της ασφάλειας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Επικοινωνιών.

Οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι οι υπουργοί σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν χρησιμοποιούσαν πλέον tablet της Apple και ο υπουργός Νικολάι Nikiforov επιβεβαίωσε, ότι η αλλαγή "πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό".

Είπε ο υπουργός: "τα νέα Samsung είναι ειδικά προστατευόμενες συσκευές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εργαστούν με εμπιστευτικές πληροφορίες."

"Ορισμένες από τις πληροφορίες στις κυβερνητικές συσκέψεις έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα και αυτές οι συσκευές καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις αυτές και έχουν περάσει από το αυστηρότερο σύστημα πιστοποίησης", είπε.

Ο Nikiforov αρνήθηκε ότι η Ρωσία αποφεύγει την τεχνολογία των ΗΠΑ σαν απάντηση στις δυτικές κυρώσεις, που επιβάλλονται μετά την κατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας.
«Εμείς δεν προτείνουμε καμία κύρωση», είπε.

Αλλά ανέφερε διαβάζοντας εκθέσεις για τις «αμερικανικές ειδικές υπηρεσίες ... που συλλέγουν τον όγκο των πληροφοριών. Φυσικά προκαλεί σοβαρή ανησυχία σε πολλούς κυβερνητικούς πελάτες.

"Αυτό προσανατολίζει προφανώς Ρώσους πελάτες, κυρίως τους κρατικούς να είναι πολύ επιλεκτικοί, σχετικά με τους εταίρους τους στον τομέα της Τεχνολογίας της Πληροφορικής", δήλωσε ο Nikiforov. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Νότια Κορέα εταιρείες όπως η Samsung, μαζί με τις κινεζικές, θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες για τη Ρωσία στο θέμα αυτό. Το 2010, ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας και τώρα πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επισκέφθηκε την Silicon Valley και έλαβε ένα iPhone ως δώρο από τον Steve Jobs.

0 σχόλια: