Η πορεία του Instagram.

Instagram
Το Instagram είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, που επιτρέπει στους χρήστες της να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο, εφαρμόζοντας ψηφιακά φίλτρα δίνοντας τους την

δυνατότητα να τα μοιραστούν μεταξύ τους σε μια ποικιλία υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, Twitter, Tumblr και Flickr. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι περιορίζει φωτογραφίες σε ένα τετράγωνο σχήμα , παρόμοιο με Kodak Instamatic και εικόνες Polaroid , σε αντίθεση με την αναλογία διαστάσεων 16:9, που τώρα συνήθως χρησιμοποιούνται από τις κάμερες κινητών συσκευών. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να καταγράφουν και να μοιραστούν βίντεο μικρής διάρκειας έως 15 δευτερόλεπτα.

Το Instagram δημιουργήθηκε από τον Kevin Systrom και Mike Krieger και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 . Η υπηρεσία κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ως τον Απρίλιο του 2012. 

Το Instagram διανέμεται μέσω του Apple App Store, Google Play και Windows Phone Store. Η υποστήριξη ήταν αρχικά διαθέσιμο μόνο για το iPhone , iPad και iPod Touch. Τον Απρίλιο του 2012 , προστέθηκε υποστήριξη για τα Android κινητά τηλέφωνα με κάμερα. Στο Instagram εφαρμογές Τρίτων είναι διαθέσιμες για Blackberry 10 και Nokia με λειτουργικό Symbian. Στις 22 Οκτωβρίου, 2013, κατά τη διάρκεια του Nokia World στο Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Kevin Systrom επιβεβαίωσε ότι η επίσημη εφαρμογή Instagram για τα Windows Phone θα να είναι διαθέσιμη τις προσεχείς εβδομάδες.

 Στις 21 Νοεμβρίου 2013, η επίσημη Instagram Beta για Windows Phone κυκλοφόρησε για τα Windows Phone 8 και επιτρέπει στο τηλέφωνο του χρήστη να έχει ταχύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες Instagram. Η υπηρεσία εξαγοράστηκε από το Facebook τον Απρίλιο του 2012 περίπου με το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Τον Δεκέμβριο του 2013, η Instagram προσέθεσε μια δυνατότητα, που ονομάζεται Direct Instagram, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες μόνο σε έναν συγκεκριμένο χρήστη ή ομάδα χρηστών, αντί να χρειάζεται να είναι ορατή από όλους. Αυτό θεωρήθηκε ως απάντηση στην αύξηση της δημοτικότητας των υπηρεσιών, όπως το Snapchat.

0 σχόλια: