Η Amazon επιτίθεται στην Apple με δική της συσκευή TV

Amazon Fire TV
Η εταιρία Amazon έχει πλέον εισέλθει στην επιχείρηση με set-top συσκευές για online βίντεο: Η "Fire TV" φέρνει Streaming προσφορές με ταινίες και σειρές. Ακόμη και η Disney είναι στο παιχνίδι..

Η online εταιρεία Amazon παρουσίασε στη Νέα Υόρκη την Fire TV. Είναι το νέο set-top box. Με τη συσκευή Streaming η Amazon πέρασε στην επίθεση έναντι των ανταγωνιστών της Microsoft, Apple και Google.

"Θέλουμε να αφήσουμε την πολυπλοκότητα του σαλονιού να εξαφανιστεί", δήλωσε διευθυντής Peter της Amazon. Είναι εύκολη στη χρήση η συσκευή και αντιδράει το συντομότερο δυνατό στην εντολή του χρήστη, παρουσιάζει δε στην οθόνη streaming βίντεο χωρίς καθυστερήσεις. 

Αυτή είναι η Fire TV της Amazon με το σχετικά ισχυρό hardware. Με ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή, δύο gigabytes μνήμης και ένα ειδικό επεξεργαστή γραφικών. Η συσκευή πληρεί από πλευράς υλικού, ότι είναι παραπάνω από ένα σύγχρονο smartphone. Οι ανταγωνιστές της δηλ. η Apple TV, Roku 3 η Google Chrome καστ είναι πολύ αδύναμα εξοπλισμένες εν σχέση με το set-top box της Amazon.

Συσκευή Bluetooth, όπως ένα τηλεχειριστήριο.
Σαν λειτουργικό σύστημα οι προγραμματιστές της Amazon χρησιμοποιούν μια δικιά τους παραλλαγή του ανοικτού κώδικα Android, που χρησιμοποιείται στα κινητά.

Σαν τηλεχειριστήριο χρησιμοποιούν μια Bluetooth συσκευή με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο, που αναλαμβάνει την επιμέλεια φωνητικής εισόδου από το χρήστη για την ολοκληρωμένη φωνητική αναζήτηση. Ο χειρισμός του φαίνεται να απαλλάσσει τον χρήστη από την εισαγωγή στοιχείων με τα πλήκτρα.

Επίσης, οι μουσικές υπηρεσίες streaming είναι διαθέσιμες. Η υπηρεσία της Amazon in-house χρησιμοποιείται για να συνδεθεί με την τηλεόραση και να εμφανιστούν οι στίχοι των τραγουδιών.

Επίθεση σε παρόχους με παιχνίδια κονσόλες.
Η Amazon χρησιμοποιεί ισχυρό hardware, ώστε να ξεκινήσει μια επίθεση προς τους παρόχους παιχνιδιών κονσόλας. Τα 99 $, που κοστίζει σαν Fire TV, είναι όπως ακριβώς και της Apple TV, αλλά πολύ λιγότερο από ό, τι μια τρέχουσα κονσόλα παιχνιδιών βίντεο, όπως το Xbox One της Microsoft. 

Με 39 $ επιπλέον προσφέρει η Amazon έναν ελεγκτή παιχνιδιών, η Fire TV έτσι γίνεται μια πλατφόρμα με χαμηλό κόστος για περιστασιακούς παίχτες και προγραμματιστές στον κόσμο του Android. "Η Fire TV δεν είναι αρκετά ισχυρή για να ανταγωνιστεί άμεσα με το PS4 ή το Xbox One, όμως είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε άλλες μικροκονσόλες", σχολίασε ο αναλυτής παιχνιδιών Piers Harding-Rolls από την υπηρεσία ανάλυσης IHS. 

Η συσκευή της Amazon μπορεί να χτυπήσει το σωστό σημείο, μεταξύ μιας ακριβής κονσόλας πολυμέσων, όπως το Xbox και τις συγκριτικά αδύναμες-φθηνές προσφορές, όπως το Chrome της Google, λένε οι αναλυτές.

0 σχόλια: