To Facebook δείχνει αν οι φίλοι σου βρίσκονται κοντά σου

Nearby Friends Facebook
Το Facebook θέλει να δείξει τους μελλοντικούς χρήστες του, όταν οι φίλοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Είναι αξιοσημείωτο το πώς εισάγεται η νέα λειτουργία.



Το Facebook εισάγει μια νέα λειτουργία, η οποία ονομάζεται "Nearby Friends" δηλαδή οι φίλοι στην γύρω περιοχή. Εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία, τότε το Facebook ενημερώνει τον χρήστη για τους επιλεγμένους φίλους του που είναι κοντά εκεί. Το μήνυμα ώθησης στη συνέχεια αποστέλλεται όταν οι φίλοι έχουν επίσης ενεργοποιήσει αυτήν την λειτουργία και το επέτρεψε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, οι δύο πλευρές πρέπει να το έχουν εγκρίνει.

Σε μια καταχώρηση ενός blog, το Facebook χρησιμοποίησε ως παράδειγμα μια επίσκεψη στον κινηματογράφο: "Αν πάτε στον κινηματογράφο , η λειτουργία θα σας δείξει αν οι φίλοι σας είναι κοντά, οπότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία μαζί ή να μπορείτε κανονίσετε να συναντηθείτε."

Η λειτουργία "Nearby friends" δεν δείχνει σε πρώτο βήμα την συγκεκριμένη θέση. Αν θέλετε να κανονίσετε να συναντηθείτε, έχετε τη δυνατότητα να κανονίσετε μια συγκεκριμένη θέση.

Η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Όποιος θέλει την ενεργοποιεί. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, διότι μέχρι τώρα το Facebook το χειριζόταν αντίστροφα.

Ωστόσο, η εταιρεία γνωρίζει ότι πολλοί χρήστες την εμπιστεύονται. Τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου έχουν γίνει κατ 'επανάληψη. Υπήρχαν αμέτρητες φορές αλλαγές που αναγκάστηκαν από τους 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Πρόσφατα καταργήθηκαν ρυθμίσεις για παράδειγμα, ήταν σε θέση να εμποδίσει τον χρήστη να εμφανίζεται μέσω της λειτουργίας αναζήτησης. Το Facebook στοχεύει με τη νέα λειτουργία σε ένα πολύ προσωπικό επίπεδο. Πρόκειται για ερωτήματα όπως: Πού είμαι ; Ποιος μπορεί να ξέρει ; Ποιον θέλω να δω;

Η λειτουργία θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ. Ανάλογα με το πώς το αποδέχτηκαν οι χρήστες, μετά θα προγραμματισθεί και για άλλες χώρες.

0 σχόλια: