Προσφορά διακοπών: Ζητούνται τεχνίτες για ελληνικούς Φάρους.

φάρος
Λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να διατηρήσει τους φάρους της. Ένα ασυνήθιστο σχέδιο πρέπει τώρα να βοηθήσει. Το
Ναυτικό θέλει να αφήσει παραθεριστές να μείνουν στα κτίρια, σε αντάλλαγμα θα πρέπει να συντηρούν τους πύργους.

Η Αθήνα αναζητεί τεχνίτες και τους προσφέρει εξαιρετική εξοχική κατοικία: Σύμφωνα με αυτό το σύνθημα, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα συντηρήσει τους περισσότερους από τους σχεδόν 1.300 φάρους της στη Μεσόγειο. Οι τουρίστες είναι ελεύθεροι να ζουν σε ενίοτε πολύ απομακρυσμένους πύργους ή οι επιχειρηματίες, μπορούν να χρησιμοποιούν για τη διαφήμιση, δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά. Σε αντάλλαγμα, η λεγόμενη νονοί θα ανακαινίσουν το κτίριο.

Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι καθυστέρησαν με τη συντήρηση των πύργων, για την ανακαίνιση αυτών δεν υπάρχουν χρήματα από τις δημόσιες δαπάνες. Χάρη στα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης, μερικές εγκαταστάσεις δεν χρειάζονται πλέον. Επιπλέον για πολλά χρόνια οι φάροι χρησιμεύουν σαν ξενώνες. Ωστόσο μέχρι τώρα μπορούσαν μόνο του Λιμενικού Σώματος και των μελών του Ναυτικού να πάνε διακοπές στα κτίρια. Τώρα ο κύκλος αυτός θα επεκταθεί και σε άλλους.

Όμως ένα πακέτο διακοπών σε ένα φάρο έχει επίσης τις παγίδες της, προϋπόθεση είναι ότι είστε απολύτως υγιείς, είπε ένας υπάλληλος, ο οποίος ήταν σε ένα πύργο στο βόρειο άκρο του νησιού της Λήμνου, τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Επειδή η ιατρική περίθαλψη δεν είναι άμεσα δυνατή, λόγω της απομόνωσης. Ζείτε σαν Ροβινσώνας Κρούσος μακριά από όλα τα τουριστικά κέντρα.
πηγή: Spiegel

0 σχόλια: