Η Samsung εισέρχεται ανταγωνιστικά με την Apple, χρησιμοποιώντας το κινητό αντι πιστωτικής κάρτας.

Samsung- visa
Η Samsung θέλει να ανταγωνιστεί με την Apple στις κινητές υπηρεσίες πληρωμών. Οι Νοτιοκορεάτες δήλωσαν ότι εγκρίνουν την αμερικανική εταιρεία Looppay, η οποία πρόσφερε στο παρελθόν λύσεις πληρωμών για
τα iPhones και τα δύο της Apple και των Android smartphones. Η Looppay επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για τις αγορές με το smartphone τους, χωρίς να έχουν στη διάθεσή σας μετρητά ή πιστωτική κάρτα και αυτό μάλιστα σε όλους τους αναγνώστες καρτών.

 Δεν είναι απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού

Κατά την διαδικασία πληρωμής η Looppay χρησιμοποιήσει σε αντίθεση με την Apple όχι την επικοινωνία μέσω NFC τσιπ (Near Field Communication), αλλά την τεχνική των συμβατικών πιστωτικών καρτών του οποίου η μαγνητική ταινία τραβιέται μέσω ενός αναγνώστη καρτών. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας σε σχέση με την Apple Pay: Λειτουργεί με όλα σχεδόν τα συμβατικά αναγνώστες καρτών (σύμφωνα Looppay σε 90 τοις εκατό του γενικά των συναλλαγών) και δεν συνδέεται με ένα συγκεκριμένο smartphone ή με συγκεκριμένο κατασκευαστή. Η Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με τερματικά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία NFC και μέχρι σήμερα λειτουργεί μόνο με το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus

Αλλά η Looppay έχει και μειονεκτήματα: Λειτουργεί μέχρι στιγμής μόνο με μια πρόσθετη συσκευή, υποδοχή κινητού τηλεφώνου, στην οποία η απαιτούμενη τεχνολογία στεγάζεται. φαίνεται αντιαισθητική, αλλά επίσης κοστίζει 60 $ μια μονάδα.

Η Looppay καλεί τη μέθοδο του "Μαγνητική ασφαλή μετάδοση". Οι χρήστες πρέπει να βάλουν τις κάρτες τους μια φορά στον αναγνώστη, η πληροφορία αποθηκεύεται στη συνέχεια σε μια εφαρμογή στο smartphone. Για να πληρώσει, τότε θα πρέπει να πατήσει κάποιος ένα κουμπί στο κέλυφος η να ξεκινήσει την εφαρμογή και να την κρατήσει στον αναγνώστη καρτών. Η Looppay τότε παράγει ένα μαγνητικό πεδίο για την μετάδοση των απαραίτητων πληροφοριών.

Δήλωση μάχης

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι η Apple Pay και φαίνεται σχεδόν ακατάλληλη να ανταγωνιστεί σοβαρά όπως η ήδη δημοφιλής υπηρεσία της Apple. Σε σύγκριση με τη Looppay ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με την Apple Pay γρηγορότερα. Η συναλλαγή της Apple διεξάγεται ανώνυμα. Η λειτουργία αυτή θα την εισαγάγει αργότερα αυτό το έτος η Looppay. 

Παραδοχή της Samsung είναι, συνεπώς, πρέπει να αντιμετωπιστεί κυρίως ως μια επένδυση στο μέλλον και ως πρόκληση για την Apple. Η Samsung δεν θέλει να αφήσει το πεδίο χωρίς μάχη. Ενδιαφέρον θα αποτελέσει αν η τεχνολογία της Looppay εξοπλίσει με ένα αντίστοιχο τσιπ τη Samsung στα smartphones της. Φήμες υπάρχουν επίσης και με τη δική της λύση πληρωμών μέσω κινητού που θα πρέπει να παρουσιαστεί από τη Samsung με το Galaxy S6, το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές Μαρτίου. Αλλά ότι η Samsung είναι ένα έτοιμη προς λειτουργία ενός συστήματος πληρωμών με ενσωματωμένο τσιπ Looppay, φαίνεται να είναι απίθανο να παρουσιαστεί στην έκθεση Mobile World Congress.
Σχετικά άρθρα :
Μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει το πορτοφόλι σας;

0 σχόλια: