Ασφαλή προσπέρασμα φορτηγών από τη Samsung.

Ασφαλή φορτηγά από τη Samsung. Μια πίσω οθόνη για ασφαλή προσπεράσματα.

Η Samsung ενσωματώνει οθόνες στις πίσω πόρτες των φορτηγών, που εμφανίζουν από μια κάμερα μπροστά, το τι συμβαίνει μπροστά από το όχημα και τα οποία προορίζονται για να κάνουν την
προσπέραση φορτηγών ασφαλέστερη. Στα λεγόμενα Samsung Φορτηγά ασφαλείας έχει ενσωματωθεί μια κάμερα στο μπροστινό μέρος του φορτηγού, το οποίο μεταδίδει ασύρματα σήματα του σε ένα video wall στις πίσω πόρτες του ρυμουλκούμενου. Οι οθόνες θα επιτρέψουν με μια ματιά στο τι συμβαίνει στην κυκλοφορία μπροστά από το φορτηγό, ακόμα και τη νύχτα.

Προσπέρασμα ή όχι;

Καλύτερη αξιολόγηση της κατάστασης της κυκλοφορίας είναι να βοηθήσει αυτούς που ακολουθούν προκειμένου να κριθεί αν είναι δυνατή η ασφαλής προσπέραση. Σε άλλες περιπτώσεις, το σύστημα θα μπορούσε να αποτρέψει τα ατυχήματα. Έτσι η κάμερα προειδοποιεί τα οχήματα που ακολουθούν τους γενικούς κινδύνους.

Η ανάπτυξη πρωτοτύπων φορτηγών Ασφάλειας θα τρέξει από τη Samsung, που έχει κάνει δοκιμές των φορτηγών με τους επιχειρηματικούς πελάτες και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Τα οχήματα της δοκιμής δεν είναι πλέον σε χρήση. Η Samsung έχει, ωστόσο αποδείξει ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι λειτουργική και μπορεί να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία.

Ως επόμενο βήμα, περαιτέρω μελέτες θα πρέπει να διεξαχθούν για να αποκτηθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις για την καθημερινή χρήση. Τα πρωτότυπα δοκιμάστηκαν στην Αργεντινή, επειδή εκεί υπάρχουν δρόμοι με δύο λωρίδες και σύμφωνα με διεθνή συγκριτικά δεδομένα υπάρχουν πάρα πολλά ατυχήματα που οφείλονται στην προσπέραση.
Δείτε το βίντεο τρέιλερ αξίζει.
Δείτε το βίντεο τρέιλερ αξίζει.



Σχετικά άρθρα : 

το φορτηγό της Daimler


Η Daimler έλαβε άδεια από τις αρχές για τις δοκιμές αυτόνομης οδήγησης φορτηγών.

0 σχόλια: