Το Microsoft Project Emma είναι ένα wearable που βοηθά το τρέμουλο του Πάρκινσον.

Το Microsoft Project Emma είναι ένα wearable που βοηθά το τρέμουλο του Πάρκινσον
Η Microsoft δημιούργησε ένα ρολόι που η εταιρεία λέει ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με νόσο του Parkinson να γράψουν με μεγαλύτερη σαφήνεια. Το ρολόι Emma στέλνει δονήσεις στον εγκέφαλο που βοηθούν στον έλεγχο των κραδασμών του χεριού. Η Microsoft παρουσίασε το ρολόι κατά τη διάρκεια της στο Seattle σε διάσκεψη της Microsoft Build 2017. Είναι μόνο ένα πρωτότυπο προς το παρόν, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός στη χρήση φορητής τεχνολογίας για να βοηθήσει εκείνους με ειδικές ανάγκες.

https://www.youtube.com/watch?v=k9Rm-U9havE

Το ανεξέλεγκτο τρέμουλο είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της νόσου του Πάρκινσον, μια ανίατη ασθένεια που πλήττει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και προκαλεί απώλεια ελέγχου κίνησης. Το Emma Watch έχει το όνομά του από τον Emma Lawton, σχεδιαστή γραφικών με Parkinson, ο οποίος είναι φίλος του διευθυντή καινοτομίας της Microsoft, τον Haiyan Zhang. Ο Ζανγκ δημιούργησε το ρολόι ειδικά γι 'αυτόν. Έχει μικρούς κινητήρες δόνησης που στέλνουν σήματα για να αποσπάσουν τον εγκέφαλο του Lawton από το να προσπαθεί να δημιουργήσει τις δονήσεις. Αυτό βοηθά στην ηρεμία των μυϊκών κινήσεων και καθιστά ευκολότερο το γράψιμο - μια σημαντική δεξιότητα για έναν γραφίστα.

Σύγκριση δίπλα-δίπλα της γραφής της Emma με και χωρίς το ρολόι.
Το Lawton χρησιμοποιεί μια ρυθμική σειρά δονήσεων, αλλά το πρότυπο μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σε ένα tablet των Windows 10. Ο Ζανγκ θέλει να κάνει περισσότερες έρευνες σχετικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει και τους αισθητήρες στη νόσο του Πάρκινσον. "Η συσκευή δεν σταματάει την τρεμούλα μου", είπε ο Lawton στην Microsoft. "Η γραφή, δεν πρόκειται να είναι τέλεια. Αλλά, Θεέ μου, είναι καλύτερη. "

0 σχόλια: