FT: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ

  • Αναρτήθηκε: 25.11.11 -
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η Γερμανία έχει δοκιμάσει κάθε τέχνασμα για να περιορίσει τη συνεισφορά της στην διάσωση του ευρώ. Έχει ωθήσει την αυτοκαταστροφική λιτότητα των χωρών και  κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό ΤαμείοΑλλά τώρα αυτά τα κόλπα έχουν αποτύχει, και η ήπειρος προσεγγίζει την


άβυσσο, με την ίδια τη Γερμανία να υποφέρει την ταπείνωση της αποτυχημένης δημοπρασίας των ομολόγων. Ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να αποφασίσει, μια για πάντα: πόσο θα πληρώσει για να σώσει την Ευρώπη;


Οι Γερμανοί μπορεί να φτάσουν στη λογική απάντηση μόνο αν απορρίψουν το μύθο, ότι οι απομακρυσμένες χώρες του Νότου είναι οι ανάξιοι αποδέκτες μιας φιλανθρωπικής ένωσης.


Μπορείτε να δείτε από που προέρχεται αυτός ο μύθος: 
Οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται σε ηλικία πενήντα ετών? 
Είπαν ψέματα για το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους?


Το ότι αποκαλούν τις νότιες χώρες της Ευρώπης τεμπέληδες, είναι υπερβολικό!
Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία είδε μυριάδες οφέλη από τη νομισματική ένωση. Θα πρέπει τώρα να πληρώνουν περισσότερα για να τη σώσουν.



Μεταξύ Αυγούστου 2009 και Μαΐου 2011, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 18%. Μια λογική εκτίμηση δείχνει ότι δε θα είχαν αυξηθεί πάνω από 10%, αν η Γερμανία βρισκόταν έξω από το ευρώ.


Σύμφωνα με την έκρηξη των εξαγωγών της, αντί να καταδικάζει τεμπέληδες τους νότιους, οι Γερμανοί θα πρέπει να μοιράζονται τα λάφυρα.



Η Γερμανία έχει ωφεληθεί περισσότερο από ό, τι αναγνωρίζει μέσα από τη νομισματική ένωση.

Αντί να περιφρονεί τους χαμένους, η Γερμανία θα πρέπει να τους αποζημιώσει.

Μόλις ξεκίνησε η κρίση του ευρώ, η νομισματική δυναμική αντιστράφηκε, παρόλο αυτά  η Γερμανία εξακολουθούσε να ευνοείται. Έχοντας απολαύσει μια πλημμύρα εισροών κεφαλαίων από την περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της κυβέρνησης  οδηγήθηκε περίπου στο 2%.

Πηγή: www.ft.com