Μειώνεται η προσωπική φρουρά των πολιτικών

  • Αναρτήθηκε: 31.7.12 -
Η δημόσια οργή οδήγησε στην αφαίρεση των χιλιάδων φρουρών VIP της αστυνομίας για τους πολιτικούς. Στο εξής θα χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Η κίνηση αυτή έρχεται να κατευνάσει τη δημόσια οργή για τα προνόμια της άρχουσας τάξης που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή..


Οι Υπουργοί της νέας κυβέρνησης έχουν ήδη λάβει τη μείωση κατά 30% στο μισθό τους, όσο οι απλοί Έλληνες πολίτες κουβαλάνε στις πλάτες τους το κύριο βάρος των επώδυνων μέτρων λιτότητας.

Περίπου 1.500 αστυνομικοί VIP θα αφαιρεθούν από τις θέσεις της προσωπικής φρουράς των πολιτικών και των επιχειρηματιών και θα διαταχθούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος στους δρόμους της Αθήνας.

Οι ελληνικές εφημερίδες δημοσιεύουν τακτικά φωτογραφίες πολιτικών να κάνουν τα ψώνια τους με τη συνοδεία της αστυνομίας, είτε αξιωματικούς να κρατάνε τις ομπρέλες των πολιτικών. Οι εικόνες αυτές έχουν τροφοδοτήσει το θυμό των Ελλήνων.

Η προσωπική φρουρά του Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να μειωθεί κατά 25 αστυνομικούς και του Αλέξη Τσίπρα κατά 20. Η κυβέρνηση θα καταργήσει επίσης την αστυνομική συνοδεία των νομοθετών και των δημάρχων.

Πηγή: reuters