Επίδομα για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

  • Αναρτήθηκε: 31.7.12 -
Οι Γερμανοί πολιτικοί σε μια προσπάθεια τόνωσης του ελληνικού τουρισμού και της ανάπτυξης της οικονομίας τάσσονται υπέρ ενός επιδόματος σε όσους γερμανούς δημόσιους υπαλλήλους επιλέξουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα..


Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαράκης δήλωσε: "Ο άσχημος καιρός στη Γερμανία φέτος το καλοκαίρι κάνει τους ανθρώπους καταθλιπτικούς. Ένα είδος επιδότησης, που θα δώσει κίνητρο στους Γερμανούς να επισκεφτούν, για παράδειγμα την Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός ευρωπαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος. Ο ήλιος στην Ελλάδα είναι άλλωστε δεδομένος".

Ο ειδικός σε αναπτυξιακά ζητήματα Μίχαελ Γκρέμλινγκ δήλωσε: "Περισσότεροι τουρίστες θα βοηθούσαν τις χώρες της κρίσης του ευρωπαϊκού νότου. Η οικονομία τους έχει ανάγκη κάθε ευρώ".

Ο αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προτείνει στη γερμανική κυβέρνηση να επιδοτήσει με 1.000 ευρώ κάθε γερμανική οικογένεια για να κάνει διακοπές στο νότο.

Ο Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ χαρακτήρισε την ιδέα παράλογη και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ για την επιδότηση διακοπών προς το εξωτερικό.

Πηγή: dw