Το ξεκαθάρισμα των πολιτικών ξεκίνησε

  • Αναρτήθηκε: 1.3.13 -
Παπαγεωργόπουλος ισόβια
Έτσι σχολιάζει ο γερμανικός τύπος την ισόβια καταδίκη του πρώην δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Η SZ σχολιάζει λέγοντας ότι "Τώρα ακόμα περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί τρέμουν"..


"Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ξεκινά. Οι κρατικοί λειτουργοί γέμιζαν τις τσέπες τους και όποιος γνώριζε για την υπεξαίρεση και τη διαπλοκή, προτιμούσε να μη βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε ίσως να πέσει και στο δικό του στόμα ένα ψίχουλο από τη μεγάλη πίτα. Τα πράγματα πρέπει να ήταν έτσι, διαφορετικά δεν εξηγείται πως ήταν δυνατόν επί χρόνια να εξαφανίζονται απλά εκατομμύρια ευρώ στη Θεσσαλονίκη".

Η απόφαση του δικαστηρίου σχολιάζεται σκληρή από την γερμανική εφημερίδα λέγοντας ότι "Η ετυμηγορία εναντίον του πρώην δημάρχου και δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων είναι σκληρή, άλλωστε ήταν μόνο ένα ζήτημα χρημάτων, όχι ζωής. Ωστόσο η ελληνική κρίση, στην οποία συνέβαλαν αδίστακτοι κρατικοί λειτουργοί, στοίχισε ήδη ανθρώπινες ζωές".

"Οι καιροί έχουν αλλάξει. Μετά τις δίχως προηγούμενο αποφάσεις στη Θεσσαλονίκη, πολλοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να φοβούνται. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους παραβάτες του παρελθόντος μόλις άρχισε".

Άρθρο μεταφρασμένο από την DW: Το ξεκαθάρισμα μόλις άρχισε.