Η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα

Φτώχεια στην Ελλάδα
Η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam ιδρύθηκε το 1942 λόγω του λιμού στην Ελλάδα. Κανείς δε θα μπορούσε να πιστέψει, ότι θα έπρεπε να ξαναγυρίσει πίσω 70 χρόνια μετά..


Η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam προειδοποιεί για την αυξανόμενη ευρωπαϊκή φτώχεια σε ολόκληρη την Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι θα επεκταθεί σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2025.

Η Oxfam κάνει λόγο για τη χαμένη γενιά της Ευρώπης που προκλήθηκε από τα συνεχόμενα μέτρα λιτότητας και που τείνουν να δημιουργήσουν μια διαιρεμένη ήπειρο και να εδραιώσουν τη φτώχεια για μια γενιά.

Ο Max Lawson, επικεφαλής της Oxfam, αναφέρει ότι "Οι πολιτικές λιτότητας ήταν μια αποτυχία. Ένα φάρμακο που έχει στόχο να θεραπεύσει τον ασθενή σκοτώνοντάς τον. Η Ελλάδα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και κανείς δε θα μπορούσε να πιστέψει ότι μετά το λιμό του 1942 θα έπρεπε να ξαναγυρίσουμε πίσω. Το Ευρωπαϊκό μοντέλο έχει υποστεί επίθεση από τις πολιτικές λιτότητας, για τις οποίες καλούνται να τις πληρώσουν οι πολίτες. Οι μόνοι άνθρωποι που επωφελούνται από τις πολιτικές λιτότητας είναι το 10% των πλουσίων, οι οποίοι βλέπουν το μερίδιό τους να αυξάνεται. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι οι χώρες που έχουν δεχθεί τα πιο επιθετικά μέτρα λιτότητας και σύντομα θα τις κατατάξουμε μεταξύ στις πιο άνισες χώρες σε όλο τον κόσμο, εάν φυσικά οι ηγέτες τους δεν αλλάξουν πορεία.".
Πηγή άρθρου: Oxfam warns on European poverty and says 'Greece is in a terrible state'

0 σχόλια: