Το Facebook θέλει δημιουργήσει το δικό του νόμισμα

Facebook
Το Facebook σύμφωνα με μια έκθεση, υπέβαλε αίτηση για άδεια σε ιρλανδική κεντρική τράπεζα, ώστε να εκδώσει δικό της ηλεκτρονικό χρήμα. Έτσι, θα μπορούν να γίνονται μεταφορές χρημάτων.

Το Facebook σύμφωνα με ένα δημοσίευμα εφημερίδας των "Financial Times" θέλει να επιτρέψει μεταφορές χρημάτων μεταξύ των μελών της. Η εταιρία του Διαδικτύου βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της κατάλληλης άδειας στην Ιρλανδία. Η εταιρεία ήθελε να μπορούν να γίνονται πληρωμές μεταξύ των μελών της.

Το Facebook μπορεί να διεξάγει ήδη ορισμένες πληρωμές, όπως κατά την αγορά παιχνιδιών. Η εταιρεία διαχειρίζεται σχετικά τις πληρωμές των χρηστών με τον προγραμματιστή του παιχνιδιού και εισπράττει μια προμήθεια.

Οι χρήστες δεν μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ τους χρήματα. Αυτό θα μπορούσε να επιτραπεί με την άδεια ως πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής, έγραψε η «Financial Times».

Μεγάλος ανταγωνιστής το Ebay

Η εφημερίδα ανέφερε ότι με αυτό το βήμα στοχεύει το Facebook στις αναδυόμενες αγορές. Έτσι θα μπορούσε να καταστήσει δυνατόν να γίνονται εμβάσματα των μεταναστών εργαζομένων στις χώρες καταγωγής τους.

Το Facebook κερδίζει χρήματά μέχρι τώρα, ιδίως με την διαφήμιση. Για online πληρωμές, μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα συναλλαγών των ΗΠΑ Ebay είναι ισχυρή σε συνεργασία με την θυγατρική τηςPaypal.

0 σχόλια: