Η Google δημοσιεύσε έναν απολογισμό των τεστ που έκανε με το αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο της.

Η αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων της Google έχει εμπλακεί σε έντεκα μικροατυχήματα σε έξι χρόνια. "Ούτε μια φορά ήταν υπεύθυνο το αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο για τα περιστατικά", δήλωσε ο επικεφαλής του έργου ο Chris Urmson στην πλατφόρμα "Medium".
Έντεκα φορές με άλλα οχήματα: Αν οι άλλοι οδηγοί σε τρακάρουν, ακόμα και η τεχνολογία της Google δεν μπορεί να τα καταφέρει. Υπεύθυνοι ήταν
πάντα οι άλλοι. Αυτοκίνητα που ελέγχονται από τον υπολογιστή δρομολογούνται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση μέσα στην κίνηση, εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με καχυποψία. Τώρα, η Google έχει δημοσιεύσει έναν απολογισμό των τεστ που έκανε : Σύμφωνα με τα δεδομένα υπάρχει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

Η αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων της Google έχει εμπλακεί σε έντεκα μικροατυχήματα σε έξι χρόνια. "Ούτε μια φορά ήταν υπεύθυνο το αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο για τα περιστατικά", δήλωσε ο επικεφαλής του έργου ο Chris Urmson στην πλατφόρμα "Medium". Επτά φορές οι άλλοι οδηγοί τράκαραν με αυτοκίνητο της Google.

"Εάν ξοδεύει κάποιος αρκετό χρόνο στο δρόμο, θα συμβούν ατυχήματα, δεν έχει σημασία αν κάθεται σε ένα αυτοκίνητο ή σε ένα αυτό-οδηγούμενο όχημα» συνόψισε ο Urmson. Η Google δοκιμάζει τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της για έξι χρόνια στην κίνηση του δρόμου. Ο στόλος που περιλαμβάνει τα 20 ρομποτικά αυτοκίνητα οδηγηθήκαν σε περισσότερα από 2.700.000 χιλιόμετρα, περίπου 1.600.000 χιλιομέτρων αυτόνομης λειτουργίας.

Ο Urmson διευκρίνισε απροσδιόριστο πώς συνέβησαν πολλά ατυχήματα, όταν τα αυτοκίνητα που οδηγήθηκαν από τον υπολογιστή. Έδωσε παραδείγματα, στα οποία τα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων της Google θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα ατυχήματα.

Το Google είχε ανακοινώσει το αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο της το φθινόπωρο του 2010. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν έκτοτε παρουσιάσει επίσης διάφορες προόδους σε δικά τους project. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τo αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο θα εμφανίζεται τακτικά στο δρόμο μέχρι το 2020.
Σχετικά θέματα :
Η Google παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

0 σχόλια: