Η Yahoo θέλει να μετονομαστεί σε Altaba.

Yahoo logo
Η εταιρεία του Διαδικτύου Yahoo ανακοινώνει τις αλλαγές. Τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας θα μετονομαστούν σε Altaba. Επιπλέον, στον όμιλο του Yahoo η επικεφαλής Marissa Mayer θα αποχωρήσει από την εταιρεία και δεν θα είναι πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και το εποπτικό όργανο με τις ευρείες λειτουργίες του.

Η νέα εταιρία με το όνομα Altaba θα αποτελείται κυρίως από την συμμετοχή της κινεζικής διαδικτυακής πλατφόρμας Alibaba και της Yahoo στην Ιαπωνία. Προηγουμένως, η Yahoo είχε πουλήσει τις υπηρεσίες e-mail της, καθώς ιστότοπους και τις εφαρμογές της.

Η Yahoo αναγνώρισε ότι δεν μπόρεσε να καθορίσει τη σχεδιαζόμενη πώληση του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών στη Verizon για 4,8 δισ. H Verizon θα μπορούσε να ματαιώσει τη συμφωνία, για το εν λόγω τμήμα της επιχείρησης. Tα δεδομένα των χρηστών στην εταιρία δεν ήταν εξασφαλισμένα. Με δύο σε απευθείας επιθέσεις το 2013 και το 2014, τα προσωπικά δεδομένα κλάπηκαν από 500 εκατομμύρια και από ένα δισεκατομμύριο χρήστες της Yahoo. Η Verizon έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξετάσει τη συμφωνία.

Η Mayer δεν μπόρεσε να επιτύχει κάτι καλύτερο έναντι των ανταγωνιστών της την Google και το Facebook.

0 σχόλια: