ΑΡΑΒΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ $20ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

  • Αναρτήθηκε: 13.1.12 -
Πατέρας από τη Σαουδική Αραβία προσπάθησε να πουλήσει το γιο του μέσω Facebook έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποφύγει τη φτώχεια.


Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η μοναδική επιλογή που έχει για να συνεχίσει να συντηρεί τη γυναίκα του και την κόρη του. Λέει επίσης ότι είναι διατεθειμένος να πάει στο δικαστήριο για να ολοκληρώσει την πώληση του γιου του, με τη μόνη προϋπόθεση, να γνωρίζει σε ποια πόλη ζει ο αγοραστής.

Ο Al Shahr πήρε αυτή την απόφαση, αφού πρώτα είχε ρωτήσει τις αρχές αν μπορούσαν να τον βοηθήσουν οικονομικά, λόγω του ότι είχε χρεοκοπήσει η παράνομη επιχείρησή του.

Η εμπορία ανθρώπων αποτελεί αδίκημα στην Σαουδική Αραβία, αλλά παρόλα ταύτα η χώρα δε πληρεί ούτε τα ελάχιστα διεθνή στάνταρ. Η κυβέρνηση δεν παρέχει επαρκεί μέτρα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων και σε πολλές περιπτώσεις που υπήρξαν στοιχεία για εμπόριο αλλοδαπών οικιακών βοηθών, οι ένοχοι δεν διώχθηκαν ποινικά. Στη Σαουδική Αραβία περίπου το 50% των παιδιών αντιμετωπίζουν ενδοοικογενιακή βία ή κάποιο είδος κακοποίησης, όπως υποστηρίζει η Εθνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

Πηγή: dailymail