Βloomberg :Ο κυβερνητικός συνασπισμός αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης

Σαμαράς
Βloomberg : Ο Ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης εν όψει των εκλογών της ΕΕ. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει πείσει τους επενδυτές να αγοράσουν την ιστορία της ανάκαμψης της Ελλάδας, καθώς η οικονομία ανακάμπτει και η ανεργία αρχίζει να πέφτει. Τώρα όμως πρέπει να πείσει και τους ψηφοφόρους.

Ο πρωθυπουργός οδεύει προς τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου με την πρώτη δημοπρασία ομολόγων στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια και με την οικονομία να είναι έτοιμη να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του τρέχοντος έτους. Με περισσότερο από το ήμισυ των νέων της χώρας να είναι χωρίς εργασία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι δεν αναγνωρίζουν στον Σαμαρά αυτές τις αλλαγές.

«Η κρίση του ευρώ φαίνεται να έχει τελειώσει, αλλά τα αίτιά της δεν έχουν απαλειφθεί», ανέφερε σε γραπτή απάντηση στις ερωτήσεις ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης του ΠΑΣΟΚ, του οποίου το σοσιαλιστικό κόμμα κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική για τρεις δεκαετίες. «Η υψηλή ανεργία και η αβεβαιότητα τροφοδοτεί τον ευρωσκεπτικισμό, ενώ τα κράτη-μέλη γίνονται όλο και πιο απρόθυμα να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.» 

Τέσσερα χρόνια και τρεις πρωθυπουργοί, μετά που στην Ελλάδα ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε διεθνή διάσωση σε αντάλλαγμα για τις περικοπές του προϋπολογισμού και την οικονομική αναμόρφωση που του κόστισε τη δουλειά του, η πολιτική αστάθεια κατατρέχει την Ελλάδα. Απειλεί να διαλύσει τον συνασπισμό που ηγείται ο Σαμαράς και να ξετυλίξει την εύθραυστη πρόοδο προς τη σταθερότητα που πέτυχε.

Η μεγάλη απειλή για την Νέα Δημοκρατία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , ωστόσο η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση μπορεί να είναι η κατάρρευση στη στήριξη του συνεργάτη του Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βυθίστηκε στην έκτη θέση με μόλις 5,5 τοις εκατό των ψήφων σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, καθώς οι ψηφοφόροι κατηγορούν το κόμμα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός Σαμαρά έχει 152 έδρες στην βουλή των 300 εδρών της χώρας . Η προοπτική των 27 εδρών του ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν την υποστήριξής τους θα μπορούσε να αποτρέψει τους ξένους επενδυτές να τροφοδοτήσουν την ανάκαμψη, σύμφωνα με τον Megan Greene, επικεφαλή οικονομολόγο της Maverick Intelligence και αρθρογράφος του Bloomberg.

 «Εάν υπήρχαν πρόωρες εκλογές τότε οι επενδυτές θα τρόμαζαν από την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο διαπραγματευτής για την Ελλάδα, αυτό θα μπορούσε να βλάψει πραγματικά την ελληνική ανάκαμψη επειδή είναι τόσο εύθραυστη», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Πτώση ελληνικών ομολόγων
Τα ελληνικά ομόλογα υποχώρησαν, με την απόδοση για το 10 ετών να αυξάνεται κατά 51 μονάδες βάσης στο 6,81 τοις εκατό, καθώς τα δεδομένα έδειξαν συρρίκνωση της οικονομίας με βραδύτερο ρυθμό στα τέσσερα χρόνια κατά το πρώτο τρίμηνο. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν υποχώρησε 1,1 τοις εκατό σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 1,3 τοις εκατό πτώση. 

Η βελτίωση της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο έρχεται μετά από μια σειρά από καλά νέα για τον Σαμαρά. Η χώρα επέστρεψε στην αγορά ομολόγων για πρώτη φορά μετά από το 2010, τα ομόλογα έχουν αυξηθεί 15 τοις εκατό κατά τους τελευταίους 12 μήνες και χθες η Standard & Poor αύξησε τη βαθμολογία της για τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Έρευνες στους διευθυντές αγορών δείχνουν ότι η παραγωγή θα επιστρέψει στην ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο κορυφώθηκε με 27,3 τοις εκατό το 2013, θα μειωθεί στο 24 τοις εκατό το επόμενο έτος.

Παρόλα αυτά , μια κακή εμφάνιση για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές μπορεί να ενθαρρύνει τους βουλευτές και τα μέλη του κόμματος να πιέσουν για την απομάκρυνση του ηγέτη του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος αντιμετωπίζει διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματός του από τα μέλη που αντιτίθενται με τους όρους της διάσωσης, καθώς και από κάποιους που υποστηρίζουν το πρόγραμμα λιτότητας.

Κρίνονται από τους ψηφοφόρους

 «Σε αυτές τις εκλογές θα κριθούμε όλοι, σε όλους που ευρίσκονται σε αυτή την αίθουσα και σε αυτούς που δεν είναι», είπε ο Βενιζέλος την 9η Μαΐου σε ομιλία του προς τους βουλευτές του, δίνοντας ένα ισχυρό κτύπημα στους επικριτές του.
ΠΑΣΟΚ σημαίνει Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα στην ελληνική, ιδρύθηκε το 1974 από τον πατέρα του Παπανδρέου, Ανδρέα, όταν επέστρεψε από την εξορία στις ΗΠΑ μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Φέρει το κύριο βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας ενάντια στα μέτρα περικοπής δαπανών που επιβάλλονται από το πρώτο δάνειο διάσωσης τον Μάιο 2010. Το κόμμα κέρδισε μόνο 12,3 τοις εκατό των εκλογών του Ιουνίου του 2012, λιγότερο από τρία χρόνια μετά Παπανδρέου όταν εξελέγη πρωθυπουργός με 43,9 τοις εκατό. 

Στις 10 του Μάη έρευνα της Kapa Research για την εφημερίδα το Βήμα είδε πτώση του ΠΑΣΟΚ στην έκτη θέση, ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23 τοις εκατό έναντι 21,7 τοις εκατό της Νέας Δημοκρατίας. Στην δημοσκόπηση ρωτήθηκαν 1.149 άτομα μεταξύ 6 και 9 Μαΐου.

Κακή υπηρεσία

Μια άλλη δημοσκόπηση της VPRC σήμερα για το περιοδικό Επίκαιρα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ με 3 ποσοστιαίες μονάδες προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τοποθετημένο στην έβδομη θέση με μόλις 3 τοις εκατό. Για την VPRC ρωτήθηκαν 1.003 άτομα στις 9 έως 13 Μαΐου και έδωσε ένα 3,1 τοις εκατό περιθώριο λάθους.

Ενώ οι βουλευτές στο κοινοβούλιο έχουν επιλέξει στην ψηφοφορία ότι θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκής τραπεζική ένωσης και να εξετάσει προτάσεις για να διαμορφώσει μια πολιτική ένωση, ορισμένες από αυτές τις εκστρατείες είναι σαν δημοψήφισμα για την κυβέρνηση Σαμαρά, είπε η Αντιγόνη Λυμπεράκη καθηγητής οικονομίας και υποψήφιος για το κόμμα ΔΡΑΣΗ, το οποίο υποστηρίζει στην Ελλάδα το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. 

«Αντιμετωπίζουμε αυτές τις εκλογές, σαν να ήταν μια μεγάλη δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές,» είπε η Λυμπεράκη σε τηλεφωνική συνέντευξη στις 13 Μαΐου. «Η μείωση αυτή είναι μια επιλογή μεταξύ λιτότητας και ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει κακή υπηρεσία στον τύπο στο δρόμο που είναι υπέρ της Ευρώπης, αλλά έχει γονατίσει από τη φορολογία.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παγιώσει την υποστήριξή του μετά τις γενικές εκλογές το 2012 και να προωθήσει τον ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα στο διεθνές προσκήνιο. Το κόμμα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια νίκη στις ευρωεκλογές και να προσπαθήσει να αντιστρέψει τις περικοπές του προϋπολογισμού που έχουν επιβληθεί ως προϋπόθεση για τα δύο πακέτα διάσωσης της Ελλάδας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια καθαρή νίκη, προκειμένου να τεθεί τέλος στην καταστροφική πορεία της μονόπλευρης λιτότητας και μεγάλης ύφεσης», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει μια άνετη νίκη, ή ακόμα καλύτερα, περισσότερο από το άθροισμα των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τότε θα έχουμε θετικές πολιτικές εξελίξεις

Το πολιτικό γεωγραφικό τοπίο στην Ελλάδα παραμένει σε ρευστότητα μετά από δύο γενικές εκλογές σε έξι εβδομάδες το 2012 που έριξε υπό αμφισβήτηση την ένταξη της χώρας στο ενιαίο νόμισμα αφού είχε ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της. Ο Σαμαράς προέκυψε από αυτές τις ψηφοφορίες για να οδηγήσει την χώρα που έχει χάσει το ένα τέταρτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της σε έξι χρόνια ύφεσης και όπου η ανεργία βρίσκεται στο 26,5 τοις εκατό.

  «Η Ελλάδα είχε για πολλά χρόνια ένα πολύ σταθερό πολιτικό τοπίο» είπε ο John Λούλη ειδικός πολιτικός αναλυτής και στρατηγικός αναλυτής, στην Αθήνα. «Αλλά το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά. Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να έχουμε εκπλήξεις το βράδυ των εκλογών

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/5/14 3:27 μ.μ.

    Για όλα όσα θα γίνουν από δω και πέρα, θα φταις εσύ!
    Κάτι ακούστηκε, κάτι ειπώθηκε για νέο δάνειο από το ΔΝΤ.
    Επίσης για νέο μνημόνιο...
    Νέα μέτρα βεβαίως...
    Κι άλλες απολύσεις, κι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών ταμείων, και πάει λέγοντας.
    Όλα αυτά βέβαια μετά τις εκλογές!
    Κι ας μην περιμένουμε να βγει κάποιος κυβερνητικός να μας τα επιβεβαιώσει. Ούτε, εννοείται, κάποιο μεγκάλο ή άλλο καθεστωτικό κανάλι ή ΜΜΕ!
    Αντίθετα, μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές θα τα διαψεύδουν, ή το πολύ-πολύ θα κάνουν ότι δεν ακούν, ή δεν καταλαβαίνουν!
    Όσοι λοιπόν εμπιστεύεστε την κυβέρνησή ''μας'', όσοι πιστεύετε ότι οι άνθρωποι(;) αυτοί δεν μπορούν να πουν ψέματα, όσοι νομίζετε ότι οι υπηρέτες της καγκελαρίας μπορούν να μας σώσουν, δεν έχετε παρά να πάτε να τους ξαναψηφίσετε!
    Το κρίμα στον λαιμό σας...
    Εμείς οι υπόλοιποι, παιδοκτόνοι δεν γινόμαστε!...
    Οι περισσότερες αναλύσεις, και τα περισσότερα λόγια είναι φτώχεια!...
    Σχόλιο: Όποιος από όλους εμάς νομίζει πως έζησε τη φρίκη πως δεν έχει παραπέρα, πως τα είδε όλα... γελιέται.
    Η φρίκη δεν έχει τέλος, παρά μόνο όταν εμείς οι ίδιοι αποφασίσουμε να την τερματίσουμε οριστικά.
    Εμείς, όχι αυτοί.
    Αυτοί ζούνε από τη φρίκη.
    Ζούνε από το αίμα.
    Ζούνε από τον πόνο και τον θάνατο.
    Τον δικό μου και τον δικό σου...
    Στο είχαν πεί, όλοι τους, σχεδόν, πολλές φορές: "θα συμμαχήσουμε με τον διάβολο"...
    Φαντάζεσαι πως το τίμημα είσαι εσύ κι εγώ. Είμαστε όλοι εμείς.
    Ζητήσανε εξουσία... και την πήραν.
    Τους ζητήθηκε πόνος, αίμα, απελπισία, θάνατος... και τον έδωσαν...
    Για όλα όσα γίνουν από δω και πέρα, δεν θα φταίνε οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, δεν θα φταίνε εκείνοι που σε εξευτέλισαν, εκείνοι που πούλησαν τη ζωή σου στους πάγκους των τραπεζών, ούτε εκείνοι που για να σώσουν τα τομάρια τους καταδίκασαν σε δούλους τα παιδιά αυτής της άτυχης πατρίδας.
    Κανείς από τους ολετήρες, τους εφιάλτες και τους σχιζοφρενείς δεν θα φταίει γι αυτά που έρχονται μετά από σήμερα.
    Το φταίξιμο πλέον είναι δικό σου.
    Καθαρά δικό σου...
    Επειδή ενώ έπεσαν οι μάσκες των δαιμόνων και των δουλικών τους, εσύ μένεις να τους κοιτάζεις απαθής και αρκείσαι να τους βρίζεις όταν είσαι μακριά τους.
    Δικό σου το φταίξιμο για όλα όσα από σήμερα και μετά θα ζήσεις...
    Κανενός άλλου.
    Μόνο δικό σου...
    Δεν έχεις καμιά δικαιολογία, πια, επειδή τώρα τους ξέρεις...
    Επειδή τώρα, πια, ξέρεις πως δεν σε σώζουν, αλλά σε καταδικάζουν...
    Επειδή τώρα, πια, ξέρεις καλύτερα από πότε άλλοτε, πως στόχος τους είναι ο δικός σου εξανδραποδισμός, ο δικός σου εξευτελισμός, αν χρειαστεί ο δικός σου... θάνατος...
    Στήριξέ τους...
    Στήριξε τα ανδρείκελά τους...
    Στήριξε τους φονιάδες των αγέννητων παιδιών...
    Σκύψε μπροστά τους, υποτάξου και εκτέλεσε τις διαταγές τους, ξέροντας πως σε οδηγούν μεθοδικά στην καταστροφή σου...
    Κι αυτό, επειδή τρέμουν στην ιδέα πως θα τους πεις όχι, πως θα τους διώξεις και θα τους καταδικάσεις...
    Σκύψε δούλε... Γιατί δούλος είσαι επειδή εσύ το επέλεξες...
    Σκύψε και δώσε τους τα πάντα, ελπίζοντας πως θα σωθείς, ενώ ξέρεις πως αυτοί σχεδίασαν τον αφανισμό σου...
    Σκύψε ή σήκω...
    Κάνε κάτι, τώρα...
    Η ευθύνη για όσα θα γίνουν από δω και πέρα είναι δική σου...
    Μην παρασυρθείς πάλι από τα ανθελληνικά κόματα που διαχειρήστηκαν την εξουσία μέχρι σήμερα και προσοχή μην παρασυρθείς και τώρα από βρώμικα ποτάμια και ελαιώνες.
    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.
    Α. ΔΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/5/14 4:52 μ.μ.

      Καλή μας τύχη και ελπίζω να μην ψηφίσει η μειοψηφία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, όπως είχε συμβεί στις προηγούμενες με ποσοστό συμμετοχής 40% (ποσοστό Θεσσαλονίκης) και 60% στις παραλίες της Χαλκιδικής...

      Όσο απέχουμε τόσο βοηθάμε τα κομματόσκυλα!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/5/14 3:29 μ.μ.

    AN ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.

    Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΗΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.
    Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΑ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΑΛΛΗΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΣΚΕΨΟΥ ΔΙΠΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ,ΛΑΔΟΔΕΝΔΡΑ.
    Α. ΔΙΑΚΟΣ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΝΑ
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ
    ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ). ΚΑΘΑΡΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΑ
    ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΕΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΥΡΩ - ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΑ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
    ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ
    ΤΑΞΗΣ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ
    ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΣ, ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ
    ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
    ΤΟ ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΑ
    ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ.
    ΤΑ ΕΧΕΙΣ? ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ
    ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΝ ΟΝΩΣ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΣΗΣ ΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΙ ΓΛΟΙΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ
    (ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΗΣ ΣΤΑ
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ
    ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ
    ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ
    ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ
    ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝ.

    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
    Α. ΔΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/5/14 3:31 μ.μ.

    Για όλα όσα θα γίνουν από δω και πέρα, θα φταις εσύ!
    Κάτι ακούστηκε, κάτι ειπώθηκε για νέο δάνειο από το ΔΝΤ.
    Επίσης για νέο μνημόνιο...
    Νέα μέτρα βεβαίως...
    Κι άλλες απολύσεις, κι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση των
    επικουρικών ταμείων, και πάει λέγοντας.
    Όλα αυτά βέβαια μετά τις εκλογές!
    Κι ας μην περιμένουμε να βγει κάποιος κυβερνητικός να μας τα επιβεβαιώσει.
    Ούτε, εννοείται, κάποιο μεγκάλο ή άλλο καθεστωτικό κανάλι ή ΜΜΕ!
    Αντίθετα, μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές θα τα διαψεύδουν, ή το πολύ-πολύ θα
    κάνουν ότι δεν ακούν, ή δεν καταλαβαίνουν!
    Όσοι λοιπόν εμπιστεύεστε την κυβέρνησή ''μας'', όσοι πιστεύετε ότι οι
    άνθρωποι(;) αυτοί δεν μπορούν να πουν ψέματα, όσοι νομίζετε ότι οι υπηρέτες της
    καγκελαρίας μπορούν να μας σώσουν, δεν έχετε παρά να πάτε να τους ξαναψηφίσετε!
    Το κρίμα στον λαιμό σας...
    Εμείς οι υπόλοιποι, παιδοκτόνοι δεν γινόμαστε!...
    Οι περισσότερες αναλύσεις, και τα περισσότερα λόγια
    είναι φτώχεια!...
    Σχόλιο: Όποιος από όλους εμάς νομίζει πως έζησε τη
    φρίκη πως δεν έχει παραπέρα, πως τα είδε όλα... γελιέται.
    Η φρίκη δεν έχει τέλος, παρά μόνο όταν εμείς οι
    ίδιοι αποφασίσουμε να την τερματίσουμε οριστικά.
    Εμείς, όχι αυτοί.
    Αυτοί ζούνε από τη φρίκη.
    Ζούνε από το αίμα.
    Ζούνε από τον πόνο και τον θάνατο.
    Τον δικό μου και τον δικό σου...
    Στο είχαν πεί, όλοι τους, σχεδόν, πολλές φορές:
    "θα συμμαχήσουμε με τον διάβολο"...
    Φαντάζεσαι πως το τίμημα είσαι εσύ κι εγώ. Είμαστε
    όλοι εμείς.
    Ζητήσανε εξουσία... και την πήραν.
    Τους ζητήθηκε πόνος, αίμα, απελπισία, θάνατος...
    και τον έδωσαν...
    Για όλα όσα γίνουν από δω και πέρα, δεν θα φταίνε
    οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, δεν θα φταίνε εκείνοι που σε εξευτέλισαν, εκείνοι
    που πούλησαν τη ζωή σου στους πάγκους των τραπεζών, ούτε εκείνοι που για να
    σώσουν τα τομάρια τους καταδίκασαν σε δούλους τα παιδιά αυτής της άτυχης
    πατρίδας.
    Κανείς από τους ολετήρες, τους εφιάλτες και τους
    σχιζοφρενείς δεν θα φταίει γι αυτά που έρχονται μετά από σήμερα.
    Το φταίξιμο πλέον είναι δικό σου.
    Καθαρά δικό σου...επειδή ενώ έπεσαν οι μάσκες των δαιμόνων και των δουλικών
    τους, εσύ μένεις να τους κοιτάζεις απαθής και αρκείσαι να τους βρίζεις όταν
    είσαι μακριά τους.
    Δικό σου το φταίξιμο για όλα όσα από σήμερα και
    μετά θα ζήσεις...
    Κανενός άλλου.
    Μόνο δικό σου...
    Δεν έχεις καμιά δικαιολογία, πια, επειδή τώρα τους ξέρεις...
    Επειδή τώρα, πια, ξέρεις πως δεν σε σώζουν, αλλά σε καταδικάζουν...
    Επειδή τώρα, πια, ξέρεις καλύτερα από πότε άλλοτε,
    πως στόχος τους είναι ο δικός σου εξανδραποδισμός, ο δικός σου εξευτελισμός, αν
    χρειαστεί ο δικός σου... θάνατος... Στήριξέ τους...
    Στήριξε τα ανδρείκελά τους...
    Στήριξε τους φονιάδες των αγέννητων παιδιών...
    Σκύψε μπροστά τους, υποτάξου και εκτέλεσε τις
    διαταγές τους, ξέροντας πως σε οδηγούν μεθοδικά στην καταστροφή σου...
    Κι αυτό, επειδή τρέμουν στην ιδέα πως θα τους πεις
    όχι, πως θα τους διώξεις και θα τους καταδικάσεις...
    Σκύψε δούλε... Γιατί δούλος είσαι επειδή εσύ το επέλεξες...
    Σκύψε και δώσε τους τα πάντα, ελπίζοντας πως θα
    σωθείς, ενώ ξέρεις πως αυτοί σχεδίασαν τον αφανισμό σου...
    Σκύψε ή σήκω...
    Κάνε κάτι, τώρα...
    Η ευθύνη για όσα θα γίνουν από δω και πέρα είναι
    δική σου...
    Μην παρασυρθείς πάλι από τα ανθελληνικά κόματα
    που διαχειρήστηκαν την εξουσία μέχρι σήμερα
    και προσοχή μην παρασυρθείς και
    τώρα από βρώμικα ποτάμια και ελαιώνες.
    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

    Α. ΔΙΑΚΟΣ

    ------------------------------------------------------------------------------

    AN ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.
    Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΗΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.
    Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΑ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΑΛΛΗΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΣΚΕΨΟΥ ΔΙΠΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ,ΛΑΔΟΔΕΝΔΡΑ.

    Α. ΔΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/5/14 3:32 μ.μ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ). ΚΑΘΑΡΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΕΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΥΡΩ - ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΣ, ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
    ΤΟ ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ. Α ΕΧΕΙΣ? ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΝ ΟΝΩΣ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΣΗΣ ΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΙ ΓΛΟΙΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ (ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝ.

    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

    Α. ΔΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή